Сезонний делікатес. Як готувати їстівні каштани

23 вересня, 02:21
Каштани можна готувати в духовці або на сковороді (Фото:instagram.com/mare.minko)

Каштани можна готувати в духовці або на сковороді (Фото:instagram.com/mare.minko)

Осінь — традиційний сезон каштанів у багатьох країнах. Розповідаємо, як легко приготувати цей плід.

Хоча Київ асоціюється зі словом «каштани», версія цього дерева з їстівними плодами не дуже популярна в Україні. При цьому каштани є чи не улюбленим осіннім стритфудом у Туреччині й Італії. Смак плодів водночас ніжний і терпкий, а подавати їх можна і як солону закуску, і як десерт.

Відео дня

Важливо зазначити, що готувати можна плоди виключно їстівних каштанів.

Рецепт каштанів у духовці

Щоб приготувати каштани, вам знадобляться власне вони й духовка.

Перед приготуванням замочіть каштани у воді десь на 1 годину. Потім промийте їх, надріжте хрест-навхрест, щоб вони не луснули під час запікання, та відправляйте в духовку. Запікайте каштани 30 хвилин при температурі 180 °C.

Подавати можна без добавок, посоливши чи поливши медом/сиропом.

Рецепт каштанів на сковороді

Щоб приготувати каштани на сковороді, зробіть на них надрізи віправте на сковородіку з товстим дном та накрийте вологим паперовим чи звичайним рушником, щоб вони не пересушилися. Або ж ви можете налити на сковорідку трохи води. Смажте каштани під кришкою, періодично помішуючи, близько 30−35 хвилин.

Рецепт каштанової пасти

Інгредієнти:

  • 800 г сирих каштанів
  • 1 стакан цукру
  • 13/4 склянки води
  • 1 ч.л. чистого екстракту ванілі

Приготування:

Нагрійте духовку до 200 °C, надріжте каштани хрест-навхрест і відправте запікатися впродовж 15−20 хвилин. Вийміть з духовки, через 5−7 хвилин очистіть каштани від шкаралупи і дайте їм повністю охолонути.

У середній каструлі доведіть до кипіння каштани, цукор і воду. Зменшіть вогонь і варіть, поки більша частина рідини не випарується, 25−35 хвилин. Зніміть з вогню та додайте ваніль.

Процідіть каштанову суміш, залишивши рідину й самі каштани.

Перекладіть каштани у блендер чи комбайн і збивайте до однорідності. Додавайте ту кількість зцідженої рідини, яка потрібна для бажаної консистенції пасти.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо НВ
X