Римська кухня. Рецепт ньокі від судді Майстер-шефа Володимира Ярославського
Ньокі можна використовувати і на гарнір, і як самостійну страву з різними соусами.
Картопляні ньокі - це римська страва, яка за зовнішнім виглядом нагадує кльоцки. Ньокі подають як повноцінну страву або як гарнір до м’яса в поєднанні з томатним соусом, грибним, болоньєзе або вершковим маслом. Суддя телепроекту МастерШеф. Професіонали і шеф-кухар Lucky Restaurant Vinotheque Володимир Ярославський поділився секретом приготування картопляних ньокі з мускатним горіхом.
Як приготувати ньокі за рецептом Володимира Ярославського?

Для ньокі потрібно брати розсипчасті сорти картоплі, жовті всередині, які ідеальні для пюре.
Інгредієнти:
- 500 г готової картоплі
- 2 жовтки
- 70 г тертого пармезану
- 5 г солі
- 90 г борошна пшеничного
- тертий мускатний горіх
Картоплю треба запекти в духовці до повної готовності і повністю остудити. Після цього очистити від шкірки і натерти на дрібній тертці.
Додаємо в картоплю жовтки, сир, сіль, мускатний горіх, борошно і пармезан, і швидко замішуємо. Не потрібно довго перемішувати суміш.
З отриманої суміші формуємо ковбаски і нарізаємо їх на невеликі частини, трохи формуючи в кульки. Далі за допомогою вилки або спеціальної дощечки формуємо пальцем ньокі. Вам знадобиться борошно для підсипу.
Відварюємо ньокі в підсоленій воді, поки вони не спливуть, і ще хвилину-дві після.
Викладаємо ньокі в соус, трохи тушкуємо і подаємо, посипавши пармезаном, травами і поливши оливковою олією. Ідеальний соус — це будь-яке рагу, наприклад, болоньєзе. Також можна змішати вершкове масло з шавлією — на сковороду кладемо 50 г масла, 2 ложки води від варіння, розпускаємо на малій температурі з листям шавлії. Помішуючи, додаємо ньокі і тушкуємо до загустіння.
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

матеріалів розділу Life