Два в одному. Рецепт оселедця з картоплею від Євгена Клопотенка

15 грудня 2021, 03:50

Ця закуска поєднує два смаки в одній страві.

Оселедець і картопля — ідеальне поєднання, яке складно перевершити, готуючи ці два продукти. Однак на святковому столі така страва виглядає не дуже презентабельно і є не дуже зручною. Тому Євген Клопотенко створив закуску, яку зручно подавати та їсти.

Відео дня

Оселедець з картоплею в "човниках"

Кухня: Європейська

Інгредієнти

Оселедець 1 тушка

Картопля 10 шт.

Кріп 20 г

Соняшникова олія 2-3 ст. л.

Сіль та перець за смаком
Маринад для оселедця

Вода 500 мл

Сіль 2 ст. л.

Цукор 1 ст. л.

Оцет 100 мл

Чорний перець 10 горошин

Інструкція приготування

Загальний час: 23:59 (Час приготування: 01:30)

  1. Оселедець розморозьте, видаліть нутрощі та зябра.
  2. У невеликій мисці з'єднайте інгредієнти для маринаду, розмішуючи, поки цукор не розчиниться. Перелийте суміш у невелику каструлю, додайте 10 горошин чорного перцю, доведіть до кипіння, а потім остудіть до кімнатної температури.
  3. Оселедець покладіть у банку або зручний судок і залийте маринадом, щоб він практично повністю покрив тушку. Залишіть у холодильнику на 1 день.
  4. Потім очистіть оселедець від шкіри та кісток, залишивши тільки філе, і поріжте його на дрібні кубики.
  5. Розігрійте духовку до 180 градусів.
  6. Картоплю добре промийте та розріжте навпіл. Викладіть половинки у форму або на деко, полийте олією, приправте до смаку. Запікайте у духовці до м'якості 35-40 хвилин. Готову картоплю дістаньте з духовки і дайте охолонути до кімнатної температури.
  7. Акуратно, щоб не пошкодити шкірку, дістаньте з кожної половинки запеченої картоплі м'якоть за допомогою простої столової ложки.
  8. Дрібно наріжте картопляну м'якоть ножем, змішайте її з оселедцем і порубленим кропом.
  9. Наповніть картопляну шкірку начинкою та подавайте.

Автор: Євген Клопотенко

Смачного!

Показати ще новини
Радіо NV
X