Два в одному. Рецепт оселедця з картоплею від Євгена Клопотенка
15 грудня 2021, 03:50
Ця закуска поєднує два смаки в одній страві.
Оселедець і картопля — ідеальне поєднання, яке складно перевершити, готуючи ці два продукти. Однак на святковому столі така страва виглядає не дуже презентабельно і є не дуже зручною. Тому Євген Клопотенко створив закуску, яку зручно подавати та їсти.
Відео дня
Оселедець з картоплею в "човниках"
Кухня: Європейська
Інгредієнти
Оселедець
1 тушка
Картопля
10 шт.
Кріп
20 г
Соняшникова олія
2-3 ст. л.
Сіль та перець
за смаком
Маринад для оселедця
Вода
500 мл
Сіль
2 ст. л.
Цукор
1 ст. л.
Оцет
100 мл
Чорний перець
10 горошин
Інструкція приготування
Загальний час: 23:59 (Час приготування: 01:30)
- Оселедець розморозьте, видаліть нутрощі та зябра.
- У невеликій мисці з'єднайте інгредієнти для маринаду, розмішуючи, поки цукор не розчиниться. Перелийте суміш у невелику каструлю, додайте 10 горошин чорного перцю, доведіть до кипіння, а потім остудіть до кімнатної температури.
- Оселедець покладіть у банку або зручний судок і залийте маринадом, щоб він практично повністю покрив тушку. Залишіть у холодильнику на 1 день.
- Потім очистіть оселедець від шкіри та кісток, залишивши тільки філе, і поріжте його на дрібні кубики.
- Розігрійте духовку до 180 градусів.
- Картоплю добре промийте та розріжте навпіл. Викладіть половинки у форму або на деко, полийте олією, приправте до смаку. Запікайте у духовці до м'якості 35-40 хвилин. Готову картоплю дістаньте з духовки і дайте охолонути до кімнатної температури.
- Акуратно, щоб не пошкодити шкірку, дістаньте з кожної половинки запеченої картоплі м'якоть за допомогою простої столової ложки.
- Дрібно наріжте картопляну м'якоть ножем, змішайте її з оселедцем і порубленим кропом.
- Наповніть картопляну шкірку начинкою та подавайте.
Автор: Євген Клопотенко
Смачного!