З таледжіо. Рецепт картоплі з сиром і білими грибами від Сави Лібкіна

29 квітня 2020, 08:29

Картопля з сиром таледжіо і білими грибами за рецептом одеського ресторатора Сави Лібкіна.

Одеський ресторатор Савелій Лібкін продовжує готувати в прямих ефірах на своїй сторінці в Facebook різноманітні страви, щоб самоізоляція проходила цікавіше і корисніше для всіх. НВ Style вже писав про сирники з апельсиновою цедрою і дрібкою чорного перцю від кулінарного гуру. Цього разу пропонуємо приготувати картоплю з ароматним сиром таледжіо, сушеними білими грибами і вершковим маслом за рецептом одеського ресторатора.

Відео дня

Як приготувати картоплю з таледжіо і грибами?

Сир таледжіо в цьому рецепті грає ключову роль, тому не варто його замінювати на інший сир - вийде зовсім інша страва.

Складові:

  • картопля
  • сир таледжіо
  • сухі білі гриби
  • хлібна крихта
  • петрушка
  • вершкове масло
  • часник
  • оливкова олія
  • пластівці червоного перцю
  • сіль

Сухі білі гриби заливаємо водою на дві години - вони повинні увібрати всю воду.

Шкірку картоплі добре відмиванням і кладемо картоплю в холодну воду. Чистити картоплю не потрібно. Ставимо на сильний вогонь і відварюємо до готовності. Гриби кладемо в окрему каструлю, ставимо на сильний вогонь і відварюємо 6 хвилин.

Подрібнюємо в блендері хлібну крихту, нарізані зубчики часнику і нарізану петрушку. Крихту можна приготувати заздалегідь.

Розігріваємо духовку до 180 ° C. Акуратно зрізаємо скоринки у сиру і нарізаємо його великими скибочками. Готову картоплю нарізаємо разом зі шкіркою кружечками близько 7-8 міліметрів.

Керамічну форму змащуємо вершковим маслом і викладаємо картоплю в один шар. Солимо і посипаємо хлібною крихтою. Зверху викладаємо шматочки вершкового масла.

Далі кладемо скибочки сиру - вони повинні покрити всю страву. Зверху на сир викладаємо цілі білі гриби і поливаємо грибним бульйоном, який залишився. І знову викладаємо шматочки вершкового масла. Ще раз солимо і посипаємо пластівцями червоного перцю.

Накриваємо форму фольгою і відправляємо в духовку на 20 хвилин. Через деякий час знімаємо фольгу і запікаємо страву в режимі гриль ще 5 хвилин.

Рецепт картоплі з сиром таледжіо і грибами: відео

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X