«Готуємо відчуття дому». Рецепт печеної картоплі від Євгена Клопотенка
Гастро-експерт поділився рецептом картоплі з кукурудзою та сиром.
«Будемо готувати з вами відчуття дому. Це, знаєте, коли печена картопелька і світ нібито такий, як у дитинстві. Бо картопля, як на мене, працює психологічно так само, як і хліб. Вона про щось тепле і зрозуміле. Така собі гастрономічна стабільність. Є картопля, значить, все гуд», — описав рецепт Євген Клопотенко.
Кулінарний експерт зауважив, що страву можна готувати і до святкового столу, і просто так.
Рецепт запеченої картоплі з сиром
Інгредієнти:
- 5 середніх картоплин
- 50 г вершкового масла
- 180 г тертого сиру
- 150 г консервованої кукурудзи
- петрушка за смаком
- сіль, перець за смаком
Приготування
Виберіть картполю однакового розміру, гарно промийте, просушіть і загорніть кожну в фольгу. Запікайте при 180 °C 80 хвилин.
Готову картоплю дістаньте з фольги і дайте їй трохи охолонути. Потім зріжте верх картоплини, дістаньте ложкою серединку, залишивши цілою основу картоплі. М’якоть картоплі змішайте в окремій посудині з рештою інгредієнтів.
Поверніть начинку в основу картоплин, додатково притрусіть зверху сиром і відправте в духовку ще на 25 хвилин.
Смачного!
- «Лише для українців». Євген Клопотенко поділився простим рецептом хліба без дріжжів для тих, хто може правильно вимовити слово паляниця
- «У нас немає спільних символів». Російські шеф-кухарі закликали зупинити «братовбивчу» війну — Клопотенко відповів
- Неймовірно зігрівають. Найкращі домашні страви із картоплі