З хрусткою скоринкою. Рецепт запеченої картоплі з пармезаном

24 січня, 04:06
За бажанням перед подачею додайте зелень (Фото:udgetbytes/instagram.com)

За бажанням перед подачею додайте зелень (Фото:udgetbytes/instagram.com)

Це просте і бюджетне поєднання продуктів створює вартісний тандем.

Як би люди не захоплювалися суперфудами, на кшталт кіноа чи амаранту, зрештою всі повертаються до картоплі. Адже вона проста, зрозуміла і має справді чудовий смак. Ділимося простим рецептом запеченої картоплі з пармезаном від Budget Bytes, яка може стати гарніром до м’яса чи сольною стравою.

Відео дня

Рецепт картоплі в духовці

Інгредієнти:

  • 900 г картоплі (бажано червоної)
  • 2 ст.л. оливкової олії
  • 1/3 ст. тертого пармезану
  • ½ ч.л. часникового порошку
  • ½ ч.л. паприки
  • ¼ ч.л. солі
  • ¼ ч.л. свіжомеленого чорного перцю
  • 2 ст.л. нарізаної петрушки (за бажанням)

Приготування:

  • Розігрійте духовку до 200С. Картоплю вимийте, потім наріжте на шматочки близько 2 см. Помістіть нарізану картоплю у велику миску.
  • У невеликій мисці змішайте тертий пармезан, часниковий порошок, паприку, сіль і перець.
  • Збризніть картоплю оливковою олією, потім перемішайте. Посипте сумішшю спецій та пармезану і знову перемішайте.
  • Розкладіть картоплю на великому деці (за бажанням застеленому пергаментом).
  • Запікайте картоплю 30 хвилин, потім добре перемішайте. Поверніть картоплю в духовку та запікайте ще 5−10 хвилин або поки вона добре не підрум'яниться.
  • Приправте картоплю ще однією дрібкою солі, за бажанням прикрасьте петрушкою і подавайте.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо NV
X