З хрусткою скоринкою. Рецепт запеченої картоплі з пармезаном

За бажанням перед подачею додайте зелень (Фото:udgetbytes/instagram.com)
Це просте і бюджетне поєднання продуктів створює вартісний тандем.
Як би люди не захоплювалися суперфудами, на кшталт кіноа чи амаранту, зрештою всі повертаються до картоплі. Адже вона проста, зрозуміла і має справді чудовий смак. Ділимося простим рецептом запеченої картоплі з пармезаном від Budget Bytes, яка може стати гарніром до м’яса чи сольною стравою.
Рецепт картоплі в духовці
Інгредієнти:
- 900 г картоплі (бажано червоної)
- 2 ст.л. оливкової олії
- 1/3 ст. тертого пармезану
- ½ ч.л. часникового порошку
- ½ ч.л. паприки
- ¼ ч.л. солі
- ¼ ч.л. свіжомеленого чорного перцю
- 2 ст.л. нарізаної петрушки (за бажанням)
Приготування:
- Розігрійте духовку до 200С. Картоплю вимийте, потім наріжте на шматочки близько 2 см. Помістіть нарізану картоплю у велику миску.
- У невеликій мисці змішайте тертий пармезан, часниковий порошок, паприку, сіль і перець.
- Збризніть картоплю оливковою олією, потім перемішайте. Посипте сумішшю спецій та пармезану і знову перемішайте.
- Розкладіть картоплю на великому деці (за бажанням застеленому пергаментом).
- Запікайте картоплю 30 хвилин, потім добре перемішайте. Поверніть картоплю в духовку та запікайте ще 5−10 хвилин або поки вона добре не підрум'яниться.
- Приправте картоплю ще однією дрібкою солі, за бажанням прикрасьте петрушкою і подавайте.
Смачного!