З лимоном. Грецький рецепт запеченої картоплі

22 травня, 03:54
Перед запіканням картопля поливається лимонним соком (Фото:instagram.com/marci_loomis)

Перед запіканням картопля поливається лимонним соком (Фото:instagram.com/marci_loomis)

Ця запечена картопля чудово підходить для званих вечерь і вечірок.

Картопля по-грецьки особлива тим, що лимонний сік у рецепті надає страві свіжості, якої так хочеться у теплий сезон. Ця страва може стати гарніром до м'яса або сольною стравою.

Відео дня

Рецепт картоплі в духовці

Складові:

  • 4-5 великих картоплин
  • 1 лимон
  • 4 ст.л. вершкового масла ( ½ пачки)
  • 1 ст.л. сушеного орегано
  • ½ ст.л. солі
  • свіжомелений чорний перець

Приготування:

Для початку очистіть картоплю та промийте її. Розріжте картоплю на 8-10 шматочків, перекладіть у тарілку та залийте приблизно ½ склянки води. Воду можна замінити бульйоном.

Вижміть сік одного лимона та залийте картоплю. Додайте сіль, перець і орегано.

Наріжте масло тонкими скибочками та розкладіть поверх картоплі.

Випікайте страву протягом 1½ години при температурі 180°C з конвекцією (без конвекції – 2 години). Перевіряйте картоплю кожні 30 хвилин, якщо вода випарувалася, додайте ще.

Картопля має стати хрумкою і золотистою.

Ви можете приготувати картоплю заздалегідь, а потім розігріти протягом 5 хвилин при температурі 170°C.

Перед подачею можете додати часточки лимона та свіжу зелень.

Смачного!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X