Картопляна запіканка. Рецепт ніжного запеченого пюре з беконом і сиром

Запіканку можна приготувати наперед до трьох днів (Фото:instagram.com/thefeatherednester)
Публікуємо рецепт вершкової запіканки із пюре від фуд-блогерки @recipe_tin.
Ця страва — новий рівень пюре, котре після запікання в духовці з беконом і сиром виходить неймовірно вершково ніжним, злегка тягучим і насиченим смаками. Приготувати цю страву можна завчасно до трьох днів уперед: шар бекону й сиру захищають картоплю від обвітрювання та висихання.
Рецепт запіканки з картоплі
Інгредієнти:
- 1,75 кг картоплі
- 2/3 склянки молока + 2/3 склянки молока, якщо ви готуєте завчасно
- 75 г (5 ст.л.) масла
- ½ скл. сметани або йогурту
- 1 ч.л. солі
- 1,5 скл. (150 г) моцарели
- 1 скл. (100 г) чедера
- 200 г бекону
- ¼ скл. зеленої цибулі, дрібно нарізаної