Із золотою скоринкою. Рецепт молодої картоплі від Євгена Клопотенка
Кулінарний експерт розповів, як приготувати ніжну молоду картоплю з міксом спецій.
Поки картопля молода, вона є найкориснішою, адже з часом у ній накопичується крохмаль і отруйна речовина соланін. Саме тому краще сповна насолодитися картоплею саме поки вона молода.
«Бісить, що картопля кожного року знов молода і популярна, а ти ні. Але шо поробиш. Не можеш перевершити ворога — з'їж його», — жартує Євген Клопотенко.
Рецепт молодої картоплі
Інгредієнти:
- Молода картопля
- Оливкова олія
- Вершкове масло
- Мікс спецій: сіль, паприка, коріандр, сушена ріпчаста цибуля та часник, трохи цукру для балансу смаків, куркума, базилік, перець (чорний та червоний гострий), пажитник, імбир, мускатний горіх, лавровий лист, кмин
Приготування:
Обсмажте картоплю на оливковій олії. Коли вона помірно обсмажиться з усіх боків, додайте спеції та шматок вершкового масла.
Коли додасте спеції, а картопля вкриється золотавою скоринкою, відправте її у духовку в 180 градусів на 20−30 хвилин. Це зробить картоплю під скоринкою ніжною та м’якою.
Смачного!