З пармезаном і часником. Рецепт картоплі фрі в духовці

27 вересня 2021, 04:01

Картоплю фрі можна смачно приготувати не тільки у фритюрі, а й більш корисно в духовці.

Картопля фрі - одна з тих страв, які обожнюють всі діти та багато дорослих, але яка через фритюр є далеко не найкориснішою. Врятувати улюблений гарнір можна духовкою та безпрограшним поєднанням часнику і пармезану.

Відео дня

Звичайно, картопля з духовки буде не такою хрусткою, як смажена у фритюрі, але пармезан надасть їй іншої не менш приємної текстури.

Окрім того, ви можете замінити часник на будь-яку іншу приправу, змінюючи смаки.

Рецепт картоплі фрі в духовці

Інгредієнти:

  • 1 кг картоплі
  • 2 ст.л. оливкової олії
  • 2 ч.л. сушеного орегано
  • ½ ч.л. сушеного часнику
  • ½ ч.л. солі
  • ¼ ч.л. свіжезмеленого чорного перцю
  • 2 ст.л. тертого пармезану

Приготування:

Розігрійте духовку до 220ºС.

Добре промийте картоплю, наріжте шириною 1−1,5 см.

Помістіть нарізану картоплю у велику миску та додайте оливкову олію, орегано, часниковий порошок, сіль, перець і пармезан. Перемішуйте, поки картопля повністю не покриється олією та приправами.

Викладіть приправлену картоплю фрі на велике деко, застелене пергаментним папером.

Випікайте картоплю приблизно 30 хвилин або до тих пір, поки вона не підрум'яниться, перемішайте один раз.

Подавайте картоплю гарячою, притрусивши пармезаном і кропом.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо НВ
X