Сезонна вечеря. Картопля із зеленню, кабачком та лимонно-вершковим соусом

14 серпня, 06:08
Перед тим, як тушкувати картоплю, її потрібно відварити (Фото:instagram.com/my_happyfood)

Перед тим, як тушкувати картоплю, її потрібно відварити (Фото:instagram.com/my_happyfood)

Рецептом у своєму блозі My Happy Food поділився Едуард Насиров.

Ця страва проста, але нетипова: картоплю в нас чомусь не прийнято поєднувати із кабачком. Однак сезони цих продуктів збігаються, тож Едуард Насиров пропонує приготувати цю по-справжньому літню та затишну страву для всієї родини чи смачного побачення з собою.

Відео дня

Рецепт тушкованої картоплі з кабачком

Інгредієнти на 3−4 порції:

  • 700 г молодої картоплі
  • 1 кабачок, нарізати кубиком
  • 1 цибулина, подрібнити
  • 2 зубчики часнику, подрібнити
  • 1 дрібка чебрецю
  • цедра 1 лимона
  • 200 мл вершків — 15%
  • 2 ст.л. оливкової олії
  • 1 ст.л. вершкового масла
  • сіль та перець
  • ½ ч.л. орегано та копченої паприки
  • гарний пучок зелені

Приготування:

Картоплю відварити в мундирі, потім за бажанням очистити та нарізати великими шматочками.

Обсмажити цибулю та часник до м’якості з невеликою кількістю оливкової олії. Додати орегано, чебрець, дрібку солі та нарізаний кабачок. Обсмажувати до готовності кабачка час від часу помішуючи.

У сотейнику розігріти вершкове масло і впродовж 5 хвилин обсмажити на ньому картоплю, додавши сіль і копчену паприку. Додати овочі, цедру лимона і через пару хвилин влити вершки. Посолити і поперчити за смаком, зменшити вогонь і дати разом протушкуватися 3−5 хвилин.

Подрібнити зелень і додати в страву.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо НВ
X