Живопис на тарілці. Рецепт карпаччо з лосося від учасника Пекельної кухні

23 жовтня 2021, 03:25

Учасник «синьої» команди Олександр Громлюк поділився рецептом класичної італійської страви.

Пресслужба Нового каналу
Фото: Пресслужба Нового каналу

Зараз при слові карпаччо перед очима постає образ ресторанної їжі. Але люди, які захоплюються живописом, знають, що назвали цю страву на честь Вітторе Карпаччо - художника епохи Відродження. У його картинах, втім, як і у страві, багато відтінків червоного і білого кольорів. Перенести живопис із полотна на тарілку можна, приготувавши карпаччо за рецептом учасника Пекельної кухні Олександра Громлюка.

Відео дня

Рецепт карпаччо

Інгредієнти для сальси:

  • Свіжі рожеві томати - 200 г
  • Сік лайма - 15 г
  • Сіль - 2 г
  • Перець чорний мелений - 1 г
  • Оливкова олія - 20 г
  • Табаско - 1 г

Інгредієнти для карпаччо:

  • Свіжий лосось (форель) - 100 г
  • Сік лайма - 10 г
  • Малдонська сіль - 1 г
  • Огірок свіжий - 30 г
  • Цедра лимона - 1 г
  • Листя базиліка - 5 г
  • Чилі гострий - 3 г
Олександр Громлюк
Фото: Олександр Громлюк

Приготування:

Для сальси опускаємо томати в окріп на одну хвилину, дістаємо і очищаємо від шкірки. Після цього перебиваємо в блендері до однорідної маси. Проціджуємо від томатної води, додаємо оливкову олію, сік лайма, табаско і доводимо до смаку сіллю та перцем.

Щоб приготувати карпаччо лосось нарізаємо гострим ножем на тонкі смужки. На поверхню тарілки викладаємо свіжу томатну сальсу, зверху лосось по всій поверхні. Далі поливаємо рибу соком лайма, солимо.

Прикрашаємо страву слайсами огірка та чилі. Натираємо свіжу цедру лимона, кладемо свіже листя базиліка. Готово!

Нагадаємо, минулого тижня Олександр Громлюк і ще чотири учасники були номіновані Пекельним Шефом, який так і не прийняв рішення, хто покине проєкт. Яким буде його вердикт глядачі дізнаються в наступному випуску реаліті Нового каналу.

Показати ще новини
Радіо NV
X