Домашня іриска. Простий рецепт вершкової карамелі з чотирьох інгредієнтів

27 жовтня, 04:44
За бажанням у карамель можна додати сіль і зробити її солоною (Фото:Скриншот видео с YouTube-канала Євгенія Періг)

За бажанням у карамель можна додати сіль і зробити її солоною (Фото:Скриншот видео с YouTube-канала Євгенія Періг)

Професійна кондитерка Євгенія Періг на своєму YouTube-каналі розповіла, як приготувати ніжну карамель із простих інгредієнтів.

Для приготування найніжнішої і смачної карамелі потрібно зовсім не багато інгредієнтів і кілька невеликих секретів, які зроблять карамель безпрограшним варіантом для будь-яких десертів. За бажанням у карамель можна додати сіль і зробити її солоною.

Відео дня

Незалежно від рецепта слід враховувати такі нюанси:

  • сотейник потрібно спершу розігріти, а лише тоді всипати цукор, щоб цукор розплавився до бурштинового кольору, а не згорів, що часто трапляється з не буряковим цукром
  • цукор слід розминати силіконовою лопаткою, так як вона вигинається
  • вершки потрібно підігріти майже до закипання, щоб уникнути утворення комків
  • вершкове масло для приготування карамелі має бути більше 82% жирності

Рецепт карамелі

Інгредієнти:

  • Цукор — 150 г
  • Вершки — 150 г
  • Масло — 140 г
  • Сіль гімалайська — за смаком
Надано Євгенією Періг
Фото: Надано Євгенією Періг

Приготування:

1. У сотейнику поступово розчиніть цукор, розминаючи його силіконовою лопаткою.

2. Поступово вливайте вже гарячі вершки, постійно помішуючи. Проваріть карамель ще 2 хв. Якщо утворився комок, зменшіть вогонь і поступово розминайте карамель.

3. У високому стакані з'єднайте карамель з маслом і збийте до однорідності блендером. Якщо масло відділяється, потрібно ще раз прогріти суміш у мікрохвильовій.

4. Для того, щоб додати солоної нотки, варто додати гімалайську сіль і перемішати. Опісля залиште карамель стабілізуватися у холодильнику на декілька годин.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо НВ
X