Карамболь та касу марцу. 17 небезпечних продуктів, які можуть нанести шкоду здоров'ю

9 березня 2016, 19:04
Кухарі назвали сімнадцять найнебезпечніших страв і продуктів зі всього світу

Як розповідають фахівці, неправильне приготування або недотримання правил вживання можуть стати причиною не тільки серйозних проблем зі здоров'ям, але й призвести до смерті, пише Independent.

Відео дня

Риба фугу, Японія

Зареєстровано понад 44 фатальних випадків

Основна кількість смертельних токсинів знаходяться у внутрішніх органах риби

Зазвичай її смажать, варять або подають сирою

© jim/Flickr
© jim/Flickr Фото:

Жаба-бик, Намібія

Африканці їдять жаб повністю

Молоді особини мають найбільшу кількість токсинів

Токсини містяться по всьому тілу жаб

© Kerry Wixted/Flickr
© Kerry Wixted/Flickr Фото:

Акі, Ямайка

При використанні в їжу фруктів, насіння викидають

Щороку лдин з тисячі людей гине від отруєння

Отрута міститься не тільки в насінні, але і в самих плодах

© kaiton/Flickr
© kaiton/Flickr Фото:

Саннакчі, Корея

Щороку при вживанні вмирає приблизно шість осіб

Восьминіг на тарілці абсолютно живий

М'язи восьминога продовжують скорочуватися після його смерті, тому можуть перекрити доступ повітря в горлі

© wikimedia commons

© wikimedia commons Фото:

Криваві молюски, Китай

Молюсків подають практично сирими

В них міститься велика кількість збудників дизентерії, тифу та гепатиту

Близько 15% людей, які спробували страву, отримують зараження

© Alpha/Flickr
© Alpha/Flickr Фото:

Хаукарль, Ісландія

Страва являє собою в'ялене м'ясо акули

У м'ясі міститься висока концентрація токсинів

© wikimedia commons

© wikimedia commons Фото:

Касу марцу, Італія

Страва являє собою твердий сир, який отримує особливу консистенцію за рахунок продуктів життєдіяльності личинок мух

Існує ризик алергічних реакцій, а також зараження личинками кишечника

© wikimedia commons
© wikimedia commons Фото:

Медуза Номура, Японія

Перед приготуванням слід ретельно видалити всі отруйні залози

Існує можливість серйозного отруєння

© wikimedia commons

© wikimedia commons Фото:

Пангіум їстівний, Азія

Небезпечний для людини через вміст ціаніду

Фрукт можна вживати тільки після очищення від шкірки і тривалого варіння

© Lauren Gutierrez/Flickr
© Lauren Gutierrez/Flickr Фото:

Фесікх, Єгипет

Страва являє собою витриману, протягом року, рибу з сіллю

Щороку кілька людей отримують сильне отруєння

© Wikimedia commons

© Wikimedia commons Фото:

Кассава, Південна Америка

Цю рослину зазвичай вживають в приготованому вигляді, оскільки в сирому вона містить отруту

Щорічно реєструють смертельні випадки вживання рослини

© wikimedia commons

© wikimedia commons Фото:

Мавпячі мізки, Азія

Мізки вживають приготовлені або сирими

Можуть викликати дистрофічні захворювання кори великого мозку, базальних гангліїв і спинного мозку

© miheco/Flickr
© miheco/Flickr Фото:

Абсент

Зазвичай з рослини готують настоянку

Алкогольний напій викликає залежність і може стати причиною туберкульозу або епілепсії

© David Weekly/Flickr
© David Weekly/Flickr Фото:

Бузина

Перед вживанням ягоди потрібно правильно приготувати, видаливши кісточки і листя

Містить ціанід

Токсини можуть викликати різні хвороби

© wikimedia commons
© wikimedia commons Фото:

Сирі кешью

Горіхи вживають виключно в смаженому вигляді

У сирому вигляді вони містять отруту, яка може призвести до смерті

© wikimedia commons
© wikimedia commons Фото:

Листя ревеню

Листя містять токсин, який згубно впливає на печінку

Вживання листя може викликати ряд серйозних захворювань шлунково-кишкового тракту

© kaboompics/Pixabay
© kaboompics/Pixabay Фото:

Карамбола

Якщо у людини є проблеми в роботі печінки, то всього 100 мл соку карамболи можуть негативно вплинути на роботу нервової системи.

© PDPics/Pixabay
© PDPics/Pixabay Фото:

Слідкуйте за найцікавішими новинами розділу НВ STYLE у Facebook та Вконтакті

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X