Як у кав’ярні. Рецепт приготування капучіно в домашніх умовах без кавоварки

14 січня, 07:30
Капучіно в домашніх умовах без кавомашини (Фото:yktr/depositphotos)

Капучіно в домашніх умовах без кавомашини (Фото:yktr/depositphotos)

Немає жодних сумнівів у тому, що кава є важливою частиною у житті більшості людей. Ми любимо його гарячим, замороженим, збитим незалежно від форми або розміру, які дають нам оптимальну кількість кофеїну.

Одним із найстаріших видів кави є капучіно, яке вже досить давно популярне у всьому світі. Він ніжний, вершковий та смачний на сніданок або після вечері; це хороший вибір для тих, хто любить, щоб їхня кава була простою і класичною. Ви коли-небудь хотіли приготувати капучино вдома, але виявили, що у вас немає необхідних компонентів? Розробник рецепту Міріам Хан пропонує нам цей рецепт домашнього та ручного капучино, який ви можете приготувати без еспресо-машини та який дозволяє вам насолоджуватися цією культовою чашкою кави у будь-який час.

Відео дня

«Мені найбільше подобається в цьому капучіно те, наскільки він насичений і гладкий, а якщо додати підсолоджувач або збиті вершки, він стане ще й десертом», — ділиться Хан. Якщо ви регулярно п'єте капучино, то знаєте, що він зазвичай складається з еспресо та дуже збитого молока. У цій домашній версії використовується кавова гуща темного обсмажування та простий ручний спінювач, тому кожен може насолодитися цим вишуканим, але доступним напоєм, не виходячи з власного будинку.

Інгредієнти для домашнього капучіно

Нам потрібно лише кілька інгредієнтів, щоб приготувати цей соковитий капучино. Перший — це насичена кава темного обсмажування, за якою слідує цілісне молоко, кориця і трохи гарячої води. Хан каже, що якщо ви хочете зробити цей напій веганським, ви можете використовувати соєве або вівсяне молоко, обидва з яких дуже піняться.

Як зробити капучино вдома

1. Зробіть каву

Перший крок — заварити каву. Можна використовувати френч-прес, для цього додайте каву в скляну основу, а потім додайте склянку окропу. Дайте настоятися близько 4 хвилин, потім натисніть на поршень і вилийте каву в кухоль. «Використовуючи невелику кількість води та кави темного обсмажування, ми отримуємо міцність еспресо, яку можна використовувати у капучино. Якщо у вас немає френч-пресу, ви можете заварити каву іншим способом, використовуючи те саме співвідношення кави та води», — каже Хан.

2. Підігрійте та збийте молоко

Оскільки ⅓ капучіно — це молоко, а ⅓ - піна (решта ⅓ — кава), нам потрібно, щоб молоко було гарним і гарячим, щоб воно добре спінювалося і створювало піну, якої ми прагнемо. Налийте в невелику каструлю і доведіть вогонь до середнього. За кілька хвилин перевірте молоко харчовим термометром. Молоко має бути десь між 60−65 С. Як тільки воно буде в межах цього діапазону, перелийте його у скляний контейнер із носиком (переважно). Використовуйте ручну паличку для спінювання, щоб спінити молоко. Це повинно зайняти близько 3 хвилин, щоб воно збільшитися в розмірах і стати пухирчастим та пінистим. Якщо у вас немає ручного спінювача, ви можете використовувати френч-прес для спінювання молока. Просто налийте його і швидко натискайте на поршень вгору та вниз протягом декількох хвилин, щоб отримати той самий ефект.

3. Змішайте молоко та каву, додайте корицю та подавайте

Тепер, коли молоко стало дуже світлим та пінистим, влийте його в каву. Якщо вам подобається більш солодка кава, ви можете додати підсолоджувач на ваш вибір, посипати зверху корицею і, при бажанні, збитими вершками. З цим домашнім рецептом капучино ви зможете уникнути черг у місцевій кав’ярні та приготувати капучино самостійно у будь-який час, коли вам захочеться.

Редактор: Альона Дука
Показати ще новини
Радіо NV
X