Осіннє асорті. П’ять незвичайних рецептів какао та гарячого шоколаду

5 листопада 2021, 05:15
Для приємної текстури до какао варто додавати трохи темного шоколаду. (Фото:alisa anton / unsplash)

Для приємної текстури до какао варто додавати трохи темного шоколаду. (Фото:alisa anton / unsplash)

Какао-напої - невід'ємний атрибут осінніх вечорів, але навіть класику іноді хочеться урізноманітнити.

Восени у кожного з'являється свій фірмовий рецепт какао або гарячого шоколаду, які ми готуємо холодними вечорами. Однак ці напої мають справді велике поле для творчості, тому пропонуємо вам п'ять незвичайних рецептів для осінніх буднів.

Відео дня

Французький гарячий шоколад

Інгредієнти на 2 порції:

  • 1 ст. молока
  • 0,25 ст. жирних вершків
  • 0,5 ст.л. цукрової пудри
  • 200 г темного шоколаду 60-70%
  • Збиті вершки

Приготування:

Додайте в сотейник молоко, цукрову пудру, жирні вершки та нагрійте на середньому чи сильному вогні до закипання. Але не давайте молоку кипіти.

Поки молочна суміш нагрівається, подрібніть чорний шоколад.

Після того, як молочна суміш нагріється, зніміть її з вогню та додайте подрібнений шоколад. Активно перемішуйте, поки шоколад не розтане у молочній масі, а потім не стане однорідним.

Розлийте по невеликих чашках та подавайте зі збитими вершками зверху.

kobby mendez / unsplash
Фото: kobby mendez / unsplash

Матча-шоколад

Інгредієнти на 2 порції:

  • 2 ст. молока (будь-якого виду)
  • ½ ст. нарізаного білого шоколаду
  • 1 ст.л. матчі
  • 1 ст.л. меду
  • 1 ч.л. солі
  • Маршмелоу за бажанням

Приготування:

У сотейнику доведіть молоко до кипіння на середньому чи повільному вогні. Зніміть з вогню, всипте дрібно нарізаний шоколад і мішайте вінчиком, поки він не розтане.

Всипте матчу, сіль і додайте мед по смаку. Добре перемішайте.

За бажанням прикрасьте напій маршмелоу.

Мексиканське какао

Інгредієнти на 2 порції:

  • 2 ст. молока, бажано рослинного (або 1,5 звичайного та 0,5 кокосового)
  • 50 г темного шоколаду
  • 2 ст.л. какао
  • 1 ч.л. меленої кориці
  • 1/4 ч.л. меленого червоного кайєнського перцю
  • 1 ст.л. кокосового цукру
  • Дрібка солі

Приготування:

У невеликий сотейник додайте молоко, подрібнений шоколад, какао-порошок, корицю, кайєнський перець, сіль та кокосовий цукор. Добре перемішайте і дайте інгредієнтам закипіти, потім зменшіть вогонь до мінімуму і варіть іще 3-5 хвилин, щоб суміш трохи випарувалася. Періодично помішуйте напій.

Розлийте по чашках і прикрасьте корицею.

corey young / unsplash
Фото: corey young / unsplash

Гарячий шоколад із Нутели

Інгредієнти на 2 порції:

  • 4 ст.л. Nutella
  • 2 ст. будь-якого молока
  • Додаткові начинки до смаку: збиті вершки, маршмелоу, шоколадний сироп, шоколадна стружка

Приготування:

У невеликому сотейнику на середньому вогні нагрійте молоко до появи пари, але не доводячи до кипіння. Періодично помішуйте.

Додайте Nutella у молоко та перемішуйте вінчиком до повного розчинення.

Подавайте відразу гарячим, додавши бажані топінги або без них.


Какао з ромом

Інгредієнти на 2 порції:

  • 2,5 ст.л. какао
  • 50 г чорного шоколаду 70%
  • цедра чверті апельсину
  • 300 мл вершків 10-15%
  • 2 ч.л. цукру
  • 2 ст.л. рому

Приготування:

Нагрійте вершки в маленькому сотейнику, не доводячи до кипіння. Всипте какао та добре перемішайте.

Потім додайте в какао нарізаний шоколад і, помішуючи, варіть напій, доки шоколад не розтане.

Далі зніміть какао з вогню, додайте ром, цукор та цедру апельсина. Добре перемішайте та розливайте по чашках.

Готово!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X