Це смачно. Секрети приготування збірної солянки

29 вересня 2019, 07:10

Солянка — густий наваристий суп, який готують з різних копченостей. Насичений м’ясний смак з пікантною кислинкою роблять солянку впізнаваною серед інших страв.

Солянку називають збірною, так як готується вона з різних видів м'яса. Можна брати і яловичину, і свинину, і курку. Чим більше і різноманітніше м'ясне асорті, тим цікавіше смак солянки.

Відео дня

За класичним рецептом солянку готують на м'ясному бульйоні з різними копченостями (мисливські ковбаски, реберця, ковбаса), оливками, солоними огірками і соком лимона.

Дуже важливо не пересолити солянку, так як в її склад входить багато копченостей і солінь. Після того, як суп настоїться, він стане ще більш солоним.

Солянка збірна м'ясна: рецепт

Складові:

  • м'ясо (яловичина або курка) - 500 г
  • цибуля ріпчаста - 2 шт.
  • морква - 1 шт.
  • огірки солоні - 300 г
  • томатна паста - 3 ст. л.
  • каперси - 1 ст. л.
  • зелені маслини - 50 г
  • варена ковбаса або сосиски - 100-150 г
  • копчений балик - 200 г
  • цукор - 1 ст. л.
  • розсіл маслин - 200 мл
  • вершкове масло
  • сіль, перець, паприка, лавровий лист
  • зелень
  • лимон

Як готувати солянку? Наливаємо в каструлю 2 літри води і ставимо на вогонь. Кладемо в каструлю м'ясо, моркву і 1 цибулину. Доводимо воду до кипіння і знімаємо піну, далі робимо маленький вогонь і варимо бульйон близько 1-2 годин  залежності від виду м'яса).

Нарізаємо цибулину півкільцями, а моркву й огірки невеликими кубиками. Розігріваємо в сковороді вершкове масло і обсмажуємо цибулю, через хвилину додаємо в сковороду моркву і обсмажуємо овочі ще хвилину.

Далі додаємо огірки і томатну пасту, перемішуємо все. Також додаємо цукор, розсіл і тушкуємо близько 30 хв.

Дістаємо з бульйону м'ясо, цибулю і моркву. М'ясо нарізаємо на шматочки. Кладемо в бульйон обсмажені овочі, доводимо до кипіння і варимо ще 7 хв.

Додаємо в каструлю решту складових: каперси, нарізані маслини і спеції за смаком.

Усі копченості нарізаємо на невеликі шматочки. Додаємо в каструлю нарізане м'ясо і копченості і варимо ще 5 хв. Вимикаємо суп і даємо настоятися 10 хв.

При подачі в тарілку з супом покласти дольку лимона і нарізану зелень.

Instagram - n4310
Фото: Instagram - n4310

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X