Дуже просто. Як приготувати поживний і смачний грибний крем-суп

11 жовтня 2019, 04:04

Густий суп з насиченим ароматом грибів відмінно зігріває в осінні дні і швидко готується.

Грибний суп — один з найпопулярніших видів класичних супів, який подають в багатьох ресторанах. Вдома грибний суп приготувати дуже легко і швидко. Всі інгредієнти для супу абсолютно доступні.

Відео дня

Найсмачніший грибний суп виходить з лісових білих грибів. Але також можна використовувати лисички і печериці, які найлегше купити. Якщо ми готуємо страву азіатської кухні, можна використовувати для супу гриби шиітаке. Гриби для супу можуть бути свіжі, заморожені, сухі і навіть мариновані.

Грибний суп можна також приготувати з додаванням гарбуза, брокколі або сочевиці.

Грибний суп-пюре: рецепт

Складові:

  • печериці - 350 г
  • ріпчаста цибуля — 100 г
  • картопля — 1 шт.
  • морква — 1 шт.
  • соєвий соус — 50 г
  • вершки — 150 г
  • вершкове масло — 50 г
  • орегано
  • сіль перець

Очищаємо моркву, картоплю і цибулю. Нарізаємо цибулю півкільцями, моркву і картоплю — невеликими кубиками.

Розтоплюємо вершкове масло в каструлі і обсмажуємо всі овочі на сильному вогні. Додаємо до овочів склянку води і готуємо близько 10 хв.

Часник розчавлює ножем, дрібно нарізаємо і додаємо в каструлю. Гриби нарізаємо середніми шматочками і обсмажуємо на вершковому маслі близько 5 хв.

Занурюємо обсмажені овочі і гриби в блендер і подрібнюємо все. Перекладаємо подрібнені овочі назад в каструлю, додаємо соєвий соус, вершки, сіль, перець, орегано і 150 г води. Доводимо суп до кипіння і варимо ще 5−7 хв.

Грибний крем-суп подаємо гарячим. За бажанням для подачі можна також підсмажити скибочки багета і додати в крем-суп подрібнену зелень. Або подати окремо соус з часнику, вершків, кропу і спецій.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X