Дуже соковита. Рецепт запеченої качки з капустою і грибами

За бажанням можна додати апельсиновий сік (Фото:KarepaStock/depositphotos.com)
Рецептом на своєму YouTube-каналі поділився шеф-кухар Тарас Кліпін.
Качка — ідеальна страва для будь-якого святкового столу, навколо аромату та золотистої шкірочки якої хочеться збиратися великою компанією. Однак це м’ясо досить підступне, адже часто виходить дуже сухим. Тарас Кліпін зізнається, що секрет приготування в низьких температурах.
Рецепт качки в духовці
Інгредієнти:
- Качка — 1 шт.
- Цедра — 10 г
- Сіль і чорний перець по смаку
- Оливкова олія — 10 мл
- Кориця — 3 г
- Капуста — 200 г
- Гриби — 100 г
- Апельсин — 1 шт.
- Розмарин
Приготування:
1. Випатрайте качку, гарно промийте та просушіть паперовим рушником. Обріжте крила та жир, відкладіть їх. Зробіть надрізи на шкірі в зоні грудинки качки, приправте м’ясо спеціями та додайте трохи оливкової олії. Лишіть качку маринуватися на 8 годин.
2. Для начинки наріжте капусту та гриби, а потім обсмажте разом на качиному жирі до готовності.
3. Нафаршируйте качку, за бажанням за допомогою шприца вколіть апельсинового фрешу під шкіру качки для соковитого та пряного смаку.
4. Нагрійте духовку до 115°-130°С, це допоможе зберегти ніжність грудинки і не пересушити її. Запікайте до готовності від 2 до 6 годин.
Смачного!