Смачно, просто та корисно. Пиріг із кабачків у духовці

21 липня, 04:08
Пиріг із кабачків (Фото:lenyvavsha / depositphotos)

Пиріг із кабачків (Фото:lenyvavsha / depositphotos)

Літо — сезон кабачків. Цей овоч дуже поширений у нашій країні та росте практично на кожному городі. Багато господарок люблять готувати всілякі страви з нього. Сьогодні ми розповімо, як приготувати пиріг із кабачків.

Кабачковий пиріг стане чудовим варіантом для будь-якого прийому їжі, чи то сніданок, обід чи вечеря. Крім того, такий пиріг легко можна подати на святковий стіл. Фарш для пирога з кабачків можна взяти як свинячий, так і курячий або яловичий. Також за цим рецептом можна взяти за основу й індичку, завдяки якій страва вийде не тільки смачною та корисною, а й вегетаріанською. Український кулінар Alina FooDee у своєму Уoutube каналі поділилася рецептом кабачкового пирога з фаршем у духовці.

Відео дня

Складові:

  • Кабачки - 3 шт. (750 г).
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Кріп — невеликий пучок.
  • Фарш - 500 г.
  • Яйця - 2 шт.
  • Сушений часник – 1 ч. л.
  • Сир - 50-60 г.
  • Чорний мелений перець та сіль – за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Натріть кабачки на великій тертці, додайте сіль, перемішайте. Залишіть на 5-10 хвилин, щоб кабачки пустили сік.
  2. Натріть моркву на великій тертці.
  3. Наріжте цибулину на невеликі кубики, обсмажте до м'якості. Додайте трохи цукру при обсмажуванні.
  4. Дрібно наріжте кріп. Відіжміть кабачки від рідини.
  5. Складіть усі інгредієнти в одну миску: кабачки, моркву, цибулю, кріп. Додайте фарш та яйця, сушений часник, чорний мелений перець та сіль за смаком. Перемішайте.
  6. Викладіть у форму, змащену олією. Випікайте 40-45 хвилин при температурі 180 градусів.
  7. Натріть сир на тертці. Через 30 хвилин дістаньте пиріг та посипте сиром. Запікайте ще 10 хвилин.
Редактор: Альона Дука

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X