Та сама. Покроковий рецепт кабачкової ікри на зиму

15 вересня, 03:05
Ікра кабачкова на зиму: покроковий рецепт (Фото:Rawlik / depositphotos)

Ікра кабачкова на зиму: покроковий рецепт (Фото:Rawlik / depositphotos)

Найсмачнішою ікрою, на думку радянської людини, найчастіше є саме кабачкова ікра.

Зараз на консервних заводах виготовляють кабачкову ікру за ТУ або ГОСТ 52477 2005 іючий з 2018 року). Незважаючи на те, що в сучасній ікрі використовують ті ж самі інгредієнти, кабачкова ікра за ГОСТом СРСР має свій вишуканий і неповторний смак. Сьогодні ми розповімо рецепт, як самостійно приготувати кабачкову ікру за ГОСТом 51926 2002. Спосіб приготування даної ікри досить простий, так що з ним упорається будь-яка господиня.

Відео дня

Ікра кабачкова на зиму: рецепт

Інгредієнти на 5 порцій:

  • Цукор 1 ст. л.
  • Морква 300 р.
  • Рослинна олія 70 мл.
  • Цибуля 300 г.
  • Кабачок 1 кг.
  • Сіль 1 ч. л.
  • Чорний мелений перець 0,25 ч. л.
  • 9% столовий оцет 1 ст. л.
  • Томатна паста 80 г

Спосіб приготування:

  1. Підготуйте моркву та цибулю. Вимийте в гарячій воді кабачки та моркву. Цибулю і моркву очистіть, промийте. Цибулю порубайте дрібним кубиком, моркву натріть на великій тертці.
  2. Обробіть кабачки. Молоді кабачки позбавте хвостиків і шкірки, наріжте кубиком 1-1,5 см. Якщо овочі зрілі, крім шкірки видаліть насіння і пухку м'якоть. Зверніть увагу, у рецепті вказана чиста вага кабачків, тобто вага після обробки. Щоб підготовлених кабачків вийшов рівно 1 кг, беріть молодих – 1,2 кг або старих – 1,5 кг.
  3. Обсмажте цибулю. Налийте на велику сковороду з товстими стінками та дном 70 мл олії. Розігрійте її, викладіть цибулю. Постійно помішуючи, обсмажуйте цибулю на середньому вогні до золотистості.
  4. Додайте моркву та томатну пасту. Викладіть на сковороду до цибулі терту моркву. Помішуючи, продовжуйте готувати овочі разом 2-3 хвилини, покладіть 80 г томатної пасти. Перемішуючи, обсмажуйте ще 3 хвилини.
  5. Тушіть кабачки. Викладіть у каструлю з товстим дном обсмажену в томаті цибулю та моркву. Туди ж надішліть нарізані кубиком кабачки. Посоліть овочі, додайте 1 ст. л. цукру та 0,25 ч. л. чорного перцю. Каструлю встановіть на мінімальне нагрівання і накрийте кришкою. Готуйте періодично помішуючи до м'якості кабачків і зменшення загального обсягу маси приблизно на 40%.
  6. Пюрируйте ікру та доведіть до готовності. Подрібніть гарячі овочі блендером або протріть через сито. Каструлю з ікрою поставте на середній вогонь. Постійно помішуючи, доведіть вміст до кипіння і додайте 1 ст. л. оцту 9%. Ще раз перемішайте ікру та зніміть з плити.
  7. Закрийте ікру. Розкладіть гарячу ікру у теплі стерилізовані банки. Для ікри, приготовленої із зазначеної в рецепті кількості продуктів, потрібно 2 банки по 0,5 л. Наповнені майже до верху ємності закрийте герметично, поставте догори донцями, тепло укутайте і залиште так до повного остигання.
Редактор: Альона Дука
Показати ще новини
Радіо НВ
X