Улюблені смаки. Найпростіші рецепти з кабачків

1 липня, 04:44
Ці рецепти можна готувати на пательні чи в пічці (Фото:filipp romanovski / unsplash)

Ці рецепти можна готувати на пательні чи в пічці (Фото:filipp romanovski / unsplash)

Ми зібрали чотири класичні страви з кабачків, які швидко та легко готувати.

Ми вже публікували оригінальні страви з кабачків, але звичні рецепти на сковороді, в паніровці чи з сиром врешті перемагають. Адже вони швидкі, прості та зрозумілі. Розповідаємо, як найкращим чином посмажити кабачки.

Відео дня

Кабачки в борошні

  • Кабачок — 1 шт.
  • Яйце — 1 шт.
  • Борошно — 25 г
  • Панірувальні сухарі - 2 ст.л.
  • Хмелі-сунелі - 1 ч.л.
  • Імбир — ½ ч.л.

Наріжте кабачок кільцями шириною близько 1 см. Посоліть і лишіть на 15−20 хв.

У невеликій мисці збийте яйце, в іншій — змішайте борошно, сухарі та спеції.

Увімкніть пічку розігріватися до 180С.

Вмочіть кільця в яйце, потім обваляйте в паніруванні. Викладіть на застелене пергаментом деко.

Випікайте 20−25 хвилин, поки кабачок не зарум’яниться і стане м’яким.

Кабачки з сиром

  • Кабачок— 1 шт.
  • Сир — 3−4 ст.л.
  • Часник— 2 зубчики
  • Борошно— 1,5 ст.л.
  • Олія для смажіння
  • Зелень за смаком
  • Сіль за смаком

Наріжте кабачки кільцями, посоліть та лишіть на 10−15 хвилин. Обваляйте кожен шматочок у борошні та обсмажуйте на олії до золотої скоринки. Після того, як перевертаєте шматочки на другий бік, притрушуйте кожен сиром.

Зніміть кабачки зі сковороди, складіть на невеликій тарілці шарами. Між кожним шаром додавайте зелень і часник, за бажанням — додатковий сир.

primal felines/unsplash
Фото: primal felines/unsplash

Рагу з кабачків

  • Кабачки — 2 шт.
  • Цибуля — 1 шт.
  • Морква — 1 шт.
  • Петрушка — кілька гілочок
  • Часник — 3 зубчики
  • Сіль — ½ ст.л.
  • Імбир — ½ ч.л.
  • Куркума — ½ ч.л.
  • Коріандр — ½ ч.л.
  • Олія

Наріжте кабачки кубиками, поставте смажити на сковороді. Натріть моркву, цибулю наріжте за бажанням.

Додайте моркву і цибулю до кабачків і тушкуйте 15 хвилин, періодично помішуючи. Кришкою не накривайте.

Коли кабачки трохи пом’якшаться, додайте спеції та тушкуйте ще 7−8 хвилин.

Додайте дрібно нарізану петрушку та подрібнений часник. Тушкуйте все разом іще 5 хвилин і подавайте.

Кабачки в клярі

  • Кабачки — 2 шт.
  • Олія для смажіння
  • Яйце — 1 шт.
  • Борошно — 3 ст.л.
  • Майонез — 2 ст.л.
  • Сіль — 1 ч.л.
  • Часник — 2 зубчики

Змішайте сіль і яйце, збийте разом. Додайте майонез і перемішайте, потім — борошно, останнім — подрібнений часник.

Наріжте кабачки кільцями та вимочіть кожен шматочок у клярі.

Обсмажуйте з обох боків на олії до готовності під кришкою. Готові кабачки складіть на паперовий рушник, щоб позбавити їх зайвого жиру.

Смачного!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X