ТОП 7 варіантів заготівлі кабачків на зиму — рецепти

29 червня, 02:05
Що приготувати з кабачків на зиму (Фото:alely / depositphotos)

Що приготувати з кабачків на зиму (Фото:alely / depositphotos)

Свіжі та консервовані кабачки, овочеве рагу, смажені кабачки або на грилі — всі ці страви відомі кожній господині. Однак є безліч нових рецептів, приготувавши які можна насолоджуватися овочем не лише влітку, а й узимку.

Заготівлі з кабачків на зиму давно популярні в нашій країні. Їх люблять як дорослі, так і діти. Приготувавши консервовані кабачки, ви не тільки порадуєте себе на вечерю, а здивуєте гостей за святковим столом. З кабачків можна приготувати безліч різноманітних страв: заготівлі, закуски, основні страви, маринація, пюре тощо. Так як настав сезон консервації, а на городах і в магазинах вже достатньо кабачків — пропонуємо ознайомитися з найкращими варіантами та випробувати незвичайні рецепти заготовок на зиму із кабачка.

Відео дня

1 Кабачки як гриби на зиму

Незвичайна закуска із кабачків на зиму зі смаком грибів. За цим рецептом кабачки виходять хрусткими, пружними та ароматними. Крім того, вони мають смак лісових грибів. Дану заготівлю можна готувати як з молодих кабачків, так і з більш зрілих, видаляючи шкірку та насіння.

Інгредієнти:

  • 2 кг кабачків;
  • 2 зубчики часнику;
  • 6 ст. л. олії;
  • 2 ст. л. оцту 9%;
  • 2 ст. солі;
  • 1,5 ст. л. цукру;
  • перець чорний мелений;
  • зелень кропу.

Спосіб приготування

2 Пряні кабачки

Кабачки за цим рецептом можна використовувати як самостійну закуску, так і у вигляді добавки до гарячих страв з м'яса, риби або картоплі. Завдяки прянощам, що використовуються в приготуванні, кабачки набувають насичений і неповторний смак.

Інгредієнти:

  • Молоді кабачки – 3 кг;
  • Цибуля - 4 шт;
  • Часник - 2 головки;
  • Приправа для шашлику – 1 упаковка;
  • Сіль – 1,5 ст.л;
  • Цукор - 3 ст.л;
  • Перець – 1,5 ч.л;
  • Оцет - 75 мл;
  • Рослинна олія - 75 мл.

Спосіб приготування

3 Лечо з кабачками

Лечо з кабачків ще називають угорським салатом. Така страва зазвичай є в запасі у кожної господині. Крім того, воно має безліч різноманітностей у плані приготування. Ми пропонуємо класичний рецепт лечо з кабачками, який захочеться відкрити взимку.

Інгредієнти:

  • 2 кг помідорів;
  • 1,5 кг болгарського перцю;
  • 1,5 кг кабачків;
  • 3 зубчики часнику;
  • 100 г цукру;
  • 200 мл рослинної олії;
  • 50 г солі;
  • 100 мл оцту;
  • мелений перець за смаком.

Спосіб приготування

4 Кабачкова ікра

Кабачкова ікра є прекрасною закускою, яку можна подавати на стіл на додаток до чогось, наприклад, до картоплі з м'ясом або як самостійну страву, намазавши на скибочку хліба.

Інгредієнти:

  • 1 кг кабачків (молодих та без пошкоджень);
  • 2 помідори;
  • 1-2 шт цибулі;
  • 1 морква;
  • 1-2 зубчики часнику;
  • 50 мл рослинної олії;
  • Сіль, перець, цукор.

Спосіб приготування

5 Мариновані кабачки із зеленню

Мариновані кабачки виходять хрусткими, соковитими та апетитними. Незважаючи на відсутність спецій, така закуска має насичений смак. Подавати її найкраще до картоплі, вермішелі чи іншого гарніру. Але також мариновані кабачки стануть і гарною самостійною стравою.

Інгредієнти:

  • 1кг. молодих кабачків;
  • 2 ст. л. соку лимона;
  • 1 ч. л. меду чи цукру;
  • 2 ст. л. оливкової олії;
  • 5 зубчиків часнику;
  • 0,5 пучка кропу;
  • сіль.

Спосіб приготування

6 Мариновані кабачки в маринаді

За цим рецептом виходить ароматна та пікантна овочева закуска, яка готується за півгодини. Рецепт маринованих кабачків у кисло-солодкому маринаді найкраще підійде для м'яса, шашлику чи риби. Для приготування цієї страви вибирайте молоді кабачки з тонкою шкіркою та із зародками насіння.

Інгредієнти:

  • 1 кг дрібних кабачків;
  • 1 цибулина;
  • 2 ч. л. солі;
  • 80 г цукру;
  • 300 мл води;
  • 100 мл яблучного оцту 6%.

Спосіб приготування

7 Салат з кабачків на зиму

Салат із кабачків дуже просто та легко готувати. У холодну пору року іноді хочеться порадувати себе та своїх близьким смачним, соковитим, ніжним та ароматним салатом. У такому разі, ця овочева страва якраз підійде під будь-який гарнір або як самостійна їжа.

Складові:

  • 500 г кабачків;
  • 200 г моркви;
  • 100 г цибулі;
  • 2-3 зубчики часнику;
  • Запашний перець горошком - за смаком;
  • 4 ст. л. олії;
  • 2 ст. л. оцту 9%;
  • 2 ст. л. цукру;
  • 1 ст. л. солі.

Спосіб приготування

Як правильно заморозити кабачки на зиму

У сезон кабачків досвідчені господині намагаються приготувати з цього овоча якнайбільше страв. Однак кабачок корисний не лише влітку, а й узимку. Щоб заморожені кабачки принесли максимум користі та зберегли всі корисні мікроелементи, потрібно знати, як правильно заморозити кабачки на зиму.

  1. По можливості кабачок краще заморожувати при максимально низькій температурі - стресовому заморожуванні.
  2. Вибирайте пружні середнього розміру кабачки з тонкою шкіркою.
  3. Добре помийте і повністю осушіть. Далі поріжте його кубиком, кружечками чи натріть на тертці.
  4. Дайте кабачку настоятися протягом 5 хвилин тоді він віддасть весь зайвий сік, який потрібно злити.
  5. Відкиньте отриману суміш на друшляк, поділіть порційно і заморозьте.
Редактор: Альона Дука

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X