Зберігаються цілий рік. Італійський рецепт консервованих кабачків на зиму

26 жовтня, 04:54
Кабачки маринуються в олії (Фото:instagram.com/tavolartegusto)

Кабачки маринуються в олії (Фото:instagram.com/tavolartegusto)

Публікуємо італійський рецепт соковитих кабачків у маслі.

Цей рецепт не займає багато часу, але смак того вартий. До того ж, закуска зберігається цілий рік, тож це корисна інвестиція в майбутнє. Для приготування ви можете використовувати будь-які сорти кабачків чи цукіні. Ділимося рецептом із блогу Tavolartegusto.

Відео дня

Рецепт кабачків в олії на зиму

Інгредієнти на 3 банки по 300 г:

  • 1 кг кабачків
  • 500 мл води
  • 250 мл білого оцту
  • 2 ст.л. крупної солі
  • 2 зубчики часнику
  • дрібка солі
  • суміш перців горошком
  • свіжа м’ята
  • оливкова олія першого віджиму для заповнення всіх банок

Приготування:

1. Ретельно вимийте кабачки та, видаливши тверді кінчики, наріжте їх на кружечки однакової товщини близько 2−3 мм. Потім покладіть кабачки в миску, посипте їх крупною сіллю та дайте їм відпочити приблизно 2 години, щоб вони втратили надлишок води.

2. Промийте кабачки та промокніть їх паперовими рушниками.

3. Доведіть до кипіння воду з оцтом і дрібкою солі. Варіть кабачки 5 хвилин, потім добре відцідіть і дайте їм охолонути. У цей час простерилізуйте банки.

4. Розкладіть кабачки шарами в стерилізовані банки: перший шар — кабачки, потім — трохи оливкової олії, далі - нарізаний часник, перець і м’яту. Повторіть послідовність, поки не заповните банку на 1 см від краю.

5. Закрутіть банки, лишіть їх у прохолодному місці на 2 тижні.

Зберігайте банки в сухому темному місці; відкривши, зберігайте в холодильнику до 10 днів.

Показати ще новини
Радіо НВ
X