Їжа вихідного дня. Рецепт хлібної кишеньки з рікоттою, шпинатом і яйцем від автора гастроблога Женя, яка їсть
В рамках спільної рубрики НВ і автора блогу #женяякаїсть, Женя ділиться простими і смачними рецептами для ідеальних вихідних після довгої робочого тижня і бунтівної п’ятниці.
Мабуть, після вівсянки найпопулярніший продукт для сніданку на пострадянському просторі - це сир. Але я думаю, що гідний рецепт домашніх сирнічків є у кожного, тому сир ми замінимо на рикотту і приготуємо щось солоне, калорійне і хрустке. Адже, що може бути смачнішим, за хлібець, смажений на вершковому маслі, з чим би ти його не подавав.
Інгредієнти на дві порції:
- дві товстих скибочки хліба
- 100 грам рікотти
- шпинат
- яйце
- вершкове масло
Час приготування: 15 хвилин

З товстої скибочки хліба вирізаємо серединку і обсмажуємо грінку з діркою з одного боку на вершковому маслі.

Паралельно на другій сковороді розігріваємо рикотту, і поступово додаємо в неї невеликі листя шпинату, перетворюючи все на м’яку шпинатну пасту.



Перевернувши грінку на іншу сторону, додаємо на сковорідку масло, і ложечкою викладаємо в кишеньку грінки нашу пасту.


Зверху на пасту ми розбиваємо яйце і накриваємо грінку кришкою. Тепер важливо не упустити момент і, не відходячи від плити, періодично зазирати під кришку і стежити за консистенцією жовтка — він не повинен взятися білою пеленою.

Можна розворушити шпинатну масу виделкою, і дати яйцю протекти всередину грінки.
Як тільки білок перестане бути прозорим — хлібну кишеньку можна викладати на тарілку. Або з'їдати прям зі сковороди. Головне — після такого ситного і простого сніданку потрібно неодмінно повернутися в ліжко.


Дякуємо за допомогу в організації зйомки студію Vlasna кухня.
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.