Як зіпсувати здорову їжу. Сім випадків, коли зайві інгредієнти знищують користь страви

29 квітня 2017, 10:38
Вы также можете прочесть этот материал на русском языке
Пластівці, суші, йогурт і сухофрукти – прекрасна корисна їжа. Якщо ви, звичайно, не додасте цукор, панірувальні сухарі, жирні соуси та інші шкідливі інгредієнти

Експерти порталу CNN розповіли, як здорову їжу можна моментально зробити шкідливою, додавши зайві продукти.

Сім прикладів того, як зіпсувати корисні страви:

1. Суші. Суші та роли можуть бути здоровим доповненням до вашого раціону, особливо якщо в їх складі є овочі, багаті на Омега-3 жирні кислоти морепродукти (такі як лосось і тунець) і корисний для здоров'я серця авокадо.

Відео дня

Але якщо суші обсмажені в панірувальних сухарях, в них додані жирні соуси, наприклад, майонез або вершковий сир, підвищується калорійність страви і знижується користь.

Врахуйте також, що білий рис для суші зазвичай приготований з додаванням цукру, солі та оцту. Такий рис є джерелом рафінованих вуглеводів. Вибирайте для суші та ролів більш корисний бурий рис.

© pexels
© pexels Фото:

2. Зернові пластівці. Швидкий сніданок у вигляді пластівців – легкий і корисний перекус. Особливо якщо пластівці цільнозернові, з низьким вмістом цукру і подані зі свіжими фруктами. Але солодкі пластівці містять мало клітковини, недостатньо насичують організм і можуть викликати перепади рівня цукру в крові.

3. Поп-корн. Поп-корн – корисна цільнозернова, багата на антиоксиданти закуска. Однак поп-корн, який ми купуємо в кінотеатрах, приготований у калорійній кокосовій олії і посипаний шкідливим масляним, сирним або іншим смаковими топпінгом.

© pexels
© pexels Фото:

4. Йогурт. Класичний грецький йогурт без цукру багатий на білок і кальцій. Але підсолоджені йогурти з різними смаками, які більше нагадують десерт, не містять стільки корисних компонентів, можуть призводити до карієсу і набору ваги. До того ж, у солодкому магазинному йогурті містяться консерванти.

5. Енергетичні батончики. Такі батончики багаті на білок і клітковину, мають низький вміст цукру і насичених жирів. Але коли батончик містить шоколадні вкраплення або цукровий сироп, він перестає бути корисним.

6. Салат. Коли до складу салату входить шпинат, інша зелень, тунець, овочі, фета або класичний йогурт, це низькокалорійна і насичена корисними вітамінами страва. Але коли до салату додають хрустку курку, бекон, чеддер, жирну салатну заправку, корисніше буде з'їсти легкий бургер.

© pexels
© pexels Фото:

7. Сухофрукти. Сухофрукти, зокрема, чорнослив, курага, сушена журавлина, можуть бути корисним поживним перекусом. Особливо якщо в них немає цукру. Але більшість сухофруктів оброблені діоксидом сірки, який може викликати першіння в горлі, нежить, кашель, нудоту і головний біль.Також цей консервант руйнує білок і вітамін В1. Якщо ви астматик або чутливі до діоксиду сірки, купуйте сухофрукти в магазинах органічних продуктів.

Слідкуйте за найцікавішими новинами з розділу НВ STYLE у Facebook та Вконтакті

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X