Італійський десерт. Як приготувати панакоту за 20 хвилин

23 жовтня 2019, 19:08

У перекладі з італійської панакота означає «варені вершки». Вперше цей десерт приготували на півночі Італії.

Легкий італійський десерт — панакота складається з вершків, молока і желатину. Панакота готується без випічки за 20 хвилин і подається маленькими порціями.

Якщо ви хочете урізноманітнити смак панакоти або зробити десерт максимально корисним, замість вершків і коров’ячого молока, можна взяти рослинна молоко.

Відео дня

Цукор можна замінити медом. Такий десерт підійде і людям, з непереносимістю лактози, і дітям.

Якщо ж хочеться більш ситного десерту, спробуйте приготувати тірамісу з гірким какао і еспрессо.

Панакота: рецепт

Складові:

  • вершки — 250 г
  • цукор — 50 г
  • молоко — 150 г
  • желатин — 8 г (4 пластин)
  • ванілін

Як готується панакота? Пластини желатину кладемо в чашку або іншу ємність, заливаємо холодною водою і залишаємо на 15 хв. Можна взяти і швидкорозчинний желатин.

У невелику каструлю виливаємо молоко, вершки і додаємо цукор. Доводимо суміш до кипіння, постійно помішуючи, але не кип’ятимо.

Желатин віджимаємо від води. Додаємо в каструлю ванілін, желатин і акуратно перемішуємо, щоб не утворилися повітряні бульбашки.

Розливаємо суміш у форми і ставимо в холодильник на 2−3 години. Також можна зробити панакоту шарами. Перший шар звичайна панакота, другий шар — сік або варення.

Для цього форму потрібно заповнити наполовину і поставити в холодильник, щоб суміш застигла. Після чого залити шар соку або варення, які попередньо змішуємо з желатином. І поставити в холодильник на пару годин.

При подачі десерт можна прикрасити ягодами, шматочками фруктів або м’ятою. Якщо залити панакоту в велику ємність і прикрасити шматочками фруктів, десерт буде нагадувати желейний торт «бите скло».

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X