З моцарелою і пряним базиліком. Як приготувати класичний італійський салат Капрезе

12 листопада 2019, 02:20

Свіжі ароматні помідори, м’який сир моцарелла і пряний базилік ідеально поєднуються в Капрезе.

Салат Капрезе — це італійська закуска, яку зазвичай подають перед основною стравою. Капрезе готується за 5 хвилин без будь-яких складнощів у вигляді тривалої термообробки або певної черговості інгредієнтів.

Відео дня

Для Капрезе найголовніше — це свіжі продукти. Моцарелла, помідори, оливкова олія, базилік — все повинно бути найкращої якості.

Для автентичності рецепта в Капрезе рекомендують використовувати моцарелу з буйволиного молока, але допустимо використовувати більш доступну моцарелу з коров’ячого молока. Оливкова олія має бути тільки холодного віджиму.

Для салату Капрезе краще брати зелений базилік з маленькими листочками, його смак більш насичений. Фіолетовий базилік використовують в приготуванні різних напоїв — лимонадів, компотів, а також відтіняють їм смак десертів.

Салат Капрезе: рецепт

Складові:
  • сир моцарелла — 200 г

  • помідор — 4 шт.

  • базилік зелений — 3 гілочки

  • оливкова олія — 5 ст. л.

  • орегано

  • сіль перець

Як готувати Капрезе? Помідори миємо й очищаємо від плодоніжки. Нарізаємо помідори кружечками 4−6 мм. Моцареллу дістаємо з розсолу і нарізаємо такими ж скибочками. Викладаємо на плоске блюдо помідори і сир по колу, чергуючи інгредієнти.

Базилік моєму і поділяємо на окремі листочки. Кладемо листочки базиліку на помідори і моцарелу.

Солимо і перчимо Капрезе за смаком і посипаємо сушеним орегано.

Перед подачею салат скроплюємо оливковою олією. Також на стіл до салату можна подати бальзамічний оцет.

Салат Капрезе не варто зберігати в холодильнику, так як помідори можуть втратити свій аромат і стати водянистими. Подавати салат варто відразу ж після приготування.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X