Від італійської бабусі. Рецепт мигдального пирога з лімончело та рикотою

3 грудня 2022, 03:46
Перед подачею пиріг потрібно охолодити та посипати пудрою (Фото:instagram.com/sueadorjanfoodphotography)

Перед подачею пиріг потрібно охолодити та посипати пудрою (Фото:instagram.com/sueadorjanfoodphotography)

Ділимося простим рецептом італійського пирога, який ідеально підійде для зимових ранків.

Цей десерт не надто солодкий, тож чудово пасує до ранкової кави чи чаю, або ж із кулькою морозива до завершення трапези. Окрім того, цей пиріг готується на основі мигдального борошна, тож він безглютеновий.

Відео дня

Рецепт мигдального пирога з сиром і лімончело

Інгредієнти:

  • 110 г вершкового масла
  • 1 1/3 склянки цукру
  • 1 склянка рикоти
  • 1 ч.л. ванілі
  • Цедра 1 лимона
  • 3 яйця кімнатної температури (розділити жовтки і білки)
  • 3 ст.л. лімончело
  • 2,5 склянки мигдального борошна
  • 1 ч.л. розпушувача
  • 1/3 склянки нарізаного мигдалю
  • Цукрова пудра для декору

Приготування:

1. Розігрійте духовку до 160 °C. Змастіть маслом форму для запікання та вистеліть дно пергаментним папером.

2. Використовуючи міксер, збийте разом масло та цукор, поки не з'єднаються. Далі вмішайте рикоту, ваніль і цедру лимона.

3. По одному додайте яєчні жовтки, продовжуючи збивати, поки маса не стане світлою і кремовою. Додайте лімончело, мигдальне борошно та розпушувач і збийте до однорідної консистенції.

4. В окремій охолодженій мисці збийте яєчні білки до стійких піків. Обережно вмішайте білки в тісто.

5. Вилийте суміш у підготовлену форму. Розгладьте верх лопаткою або ложкою, посипте нарізаним мигдалем і відправляйте в духовку на 40−45 хвилин.

Перед подачею дайте охолонути та посипте цукровою пудрою.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо NV
X