Від італійської бабусі. Рецепт мигдального пирога з лімончело та рикотою

Перед подачею пиріг потрібно охолодити та посипати пудрою (Фото:instagram.com/sueadorjanfoodphotography)
Ділимося простим рецептом італійського пирога, який ідеально підійде для зимових ранків.
Цей десерт не надто солодкий, тож чудово пасує до ранкової кави чи чаю, або ж із кулькою морозива до завершення трапези. Окрім того, цей пиріг готується на основі мигдального борошна, тож він безглютеновий.
Рецепт мигдального пирога з сиром і лімончело
Інгредієнти:
- 110 г вершкового масла
- 1 1/3 склянки цукру
- 1 склянка рикоти
- 1 ч.л. ванілі
- Цедра 1 лимона
- 3 яйця кімнатної температури (розділити жовтки і білки)
- 3 ст.л. лімончело
- 2,5 склянки мигдального борошна
- 1 ч.л. розпушувача
- 1/3 склянки нарізаного мигдалю
- Цукрова пудра для декору
Приготування:
1. Розігрійте духовку до 160 °C. Змастіть маслом форму для запікання та вистеліть дно пергаментним папером.
2. Використовуючи міксер, збийте разом масло та цукор, поки не з'єднаються. Далі вмішайте рикоту, ваніль і цедру лимона.
3. По одному додайте яєчні жовтки, продовжуючи збивати, поки маса не стане світлою і кремовою. Додайте лімончело, мигдальне борошно та розпушувач і збийте до однорідної консистенції.
4. В окремій охолодженій мисці збийте яєчні білки до стійких піків. Обережно вмішайте білки в тісто.
5. Вилийте суміш у підготовлену форму. Розгладьте верх лопаткою або ложкою, посипте нарізаним мигдалем і відправляйте в духовку на 40−45 хвилин.
Перед подачею дайте охолонути та посипте цукровою пудрою.
Смачного!