За італійським рецептом. Як приготувати фаршировані помідори гратен

23 серпня 2020, 03:25

Італійський шеф-кухар, бренд-шеф мережі Сільпо, Le Silpo і Positano поділився рецептом італійської закуски з фаршированих помідорів гратен.

Pomodori alla beccafico - проста й дуже смачна закуска з Півдня Італії. Вона моментально піднімає настрій, тамує апетит і пробуджує уяву - кілька помідорів, і ви опинитеся на Амальфітанському узбережжі.

Відео дня

Для цього рецепту Марко Черветті рекомендує використовувати довгенькі помідори, які називають «сливки».

Рецепт приготування фаршированих помідорів

Інгредієнти:

  • 4 шт (500 г) помідорів
  • 30 г оливкової олії
  • 15 г панірувальних сухарів
  • 20 г твердого сиру
  • 20 г кедрових горішків
  • 10 г родзинок
  • 10 г каперсів
  • 1 зубчик часнику
  • 30 г анчоусів
  • петрушка
  • Цедра апельсина й орегано за смаком
  • Сіль за смаком
jan antonin kolar / unsplash
Фото: jan antonin kolar / unsplash

Приготування:

Помийте помідори та розріжте навпіл уздовж. Ложкою дістаньте з помідорів серединку. Змастіть деко оливковою олією та викладіть половинки помідорів шкіркою до низу.

До панірувальних сухарів додайте тертий сир  ідеалі парміджано або пекоріно), потім горішки, родзинки, каперси. Дрібно наріжте петрушку та часник і додайте до суміші. Усе перемішайте, додайте оливкову олію, посоліть, поперчіть і знову перемішайте. Це наш фарш.

Дістаньте анчоуси з олії, викладіть по одному шматочку анчоуса в кожну половинку помідора, а потім наповніть їх фаршем. Зверху присипте орегано та цедрою.

Збризніть все оливковою олією та запікайте 20-25 хвилин при температурі 180°.

Смачного!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X