Італійські вчені довели, що паста корисна для здоров'я серця

27 жовтня 2017, 18:15
Вы также можете прочесть этот материал на русском языке
Паста, або макарони, часто розглядається як ворог для будь-кого, хто намагається скинути вагу, але нові дослідження показують, що вона може бути частиною здорової збалансованої дієти

Нове дослідження припустило, що макаронні вироби із суміші стандартного борошна з твердих сортів пшениці та цільнозернового борошна, багатого бета-глюканом, може допомогти запобігти серцевим нападам та розвитку серцево-судинних захворювань. Бета-глюкан посилює розвиток нових кровоносних судин, які в разі серцевого нападу утворюють «природні обхідні шляхи», пише NetDoctor.

Відео дня

Дослідники з Пізи (Італія) протестували вищевказану теорію на лабораторних мишах, подавши їм пасту перед тим, як викликати зупинку серця. Миші, які з'їли пасту з ячменю, вижили в більшій кількості й отримали менше пошкоджень серця, ніж миші контрольної групи, яким давали нормальні макарони.

Професор Вінченцо Ліонетті, який очолював дослідження, сказав: «[Це] було вперше, коли утворення «природних обхідних шляхів» було підтримано функціональною їжею, [в даному випадку] пастою з бета-глюканом ячменю... Наскільки нам відомо, це перше дослідження, що показує, що стійке дієтичне споживання пасти, збагаченої бета-глюканом, безпечно збільшує коронарні колатералі (бічні або обхідні шляхи кровотоку - НВ)... і знижує смертність».

Він додав, що донині «методи сприяння зростанню колатеральних артерій вимагали хірургічного лікування, використання стовбурових клітин, екстрагованих з кісткового мозку або генної терапії».

Таким чином, паста може не тільки приносити користь для вашого серця, а й давати нам інші необхідні поживні речовини і стати частиною здорової збалансованої дієти. «Вуглеводи можуть допомогти нам відчувати себе енергійними і постачати нам безліч здорових поживних речовин і необхідних волокон - нам просто потрібно переконатися, що ми їмо правильний сорт. Овочі - відмінне джерело, а інша особлива група, яка серйозно ігнорується, - це цільнозернові продукти", - говорить доктор Саллі Нортон.

Слідкуйте за найцікавішими новинами з розділу НВ STYLE в Facebook

Редактор: Марія Кабацій

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X