Іспанські пінчос і тайський сом там. Lonely Planet назвав 10 найкращих національних страв світу
Проаналізувавши смак, культурне значення й атмосферу місць приготування, експерти видання Lonely Planet склали рейтинг з 500 найкращих національних страв світу. Всі вони опубліковані в кулінарному путівнику Ultimate Eatlist.
«Коли ми подорожуємо, їжа, яку ми пробуємо, розповідає історію, розкриває соціальні звички і стародавні традиції місцевих жителів. Нерозривний зв'язок між їжею і подорожами настільки захоплюючий, що ми попросили блогерів, бувалих мандрівників та експертів індустрії туризму скласти список найбільш чудових і гідних страв з різних країн світу», - задзначили редактори Lonely Planet.
У першій десятці найкращих національних страв світу опинилися такі ласощі:
1. Пінчос у Сан-Себастьяні, Іспанія
Це невеликі бутерброди, які подають в барах Іспанії до пива або червоного вина. Начинкою для пінчос може послужити що завгодно: від білої спаржі до тунця, анчоусів або грибів з часником.
2. Каррі Лакса в Куала-Лумпурі, Малайзія
Пряний суп Каррі Лакса традиційно готують з рисовою локшиною, паростками квасолі та креветками, куркою або сиром тофу.
3. Суші в Токіо, Японія
Всі ми знаємо цю традиційну японську страву на основі рису і, як правило, морепродуктів.
4. Яловича грудинка в Техасі, США
У Техасі багато барбекю-барів, і яловича грудинка - саме та страва, яка варта вашої уваги.
5. Сом там в Бангкоку, Таїланд
Традиційний тайський гострий салат із зеленої папайї з кисло-солодким соусом.
6. Сморреброд в Копенгагені, Данія
Цими відкритими сендвічами з житнім хлібом можна насолоджуватися з різноманітними начинками: від копченого лосося до смаженої яловичини.
7. Раки в Кайкурі, Нова Зеландія
Любителям морепродуктів відвідування Кайкури обов'язкове. Свіжовиловлені місцеві раки - вище всяких похвал.
8. Бібімбап в Сеулі, Південна Корея
Це одна з найпопулярніших страв традиційної корейської кухні. Бібімбап готують на основі рису з додаванням овочів, м'яса або морепродуктів і яйця.
9. Піца Маргарита в Неаполі, Італія
Завдяки якісним інгредієнтам і традиційним методам приготування немає кращого місця для насолоди цією класичною піцою, ніж на батьківщині Маргарити - в Неаполі.
10. Дімсам в Гонконзі
Легкі парові булочки дімсами нагадують великі пельмені або хінкалі. Тільки їх готують з рисового тіста, а в начинку додають м'ясний фарш, морепродукти, овочі або фрукти.

Час випити. Визначено найкращі бари в світі
12 столиків і черга на три місяці: Найкращий ресторан світу Osteria Francescana
Слідкуйте за найцікавішими новинами з розділу НВ STYLE в Facebook і Instagram