Не тільки гаспачо. Простий іспанський літній рецепт із помідорами

23 червня 2020, 05:30

Іспанський томатний хліб із часником за рецептом Євгена Клопотенка.

https://klopotenko.com/
Фото: https://klopotenko.com/

Це дуже проста закуска, яку готують в Іспанії - пан кон томате або хліб з помідором по-каталонськи. Томатний хліб дуже схожий на італійську брускетту з томатами, за тим винятком, що іспанці люблять не різати томати кубиками, а терти їх на крупній тертці. Начебто невеликий нюанс, а смак виходить вже іншим. Для приготування цієї закуски краще використовувати чіабатту, порізану навпіл — з цим хлібом виходить набагато смачніше, але в принципі можете брати будь-який, який вам подобається. Автор рецепта кулінарний експерт, співвласник ресторану 100 років тому вперед і творець онлайн-курсу з кулінарії Мислити як кухар Євген Клопотенко.

Відео дня

Як приготувати томатний хліб?

Складові:

  • Чіабатта — 1 шт.
  • Томат (середнього розміру) — 2 шт.
  • Зубчик часнику — 2 шт.
  • Оливкова олія — 1 ст. л.
  • Гілочка петрушки — 2 шт.
  • Сіль, перець — за смаком

Чіабатту ріжемо навпіл і обсмажуємо на сковорідці гриль (можна використовувати просту сковорідку) без олії - нам потрібно підсушити хліб. Томати миємо і натираємо на крупній тертці, часник дрібно рубаємо. Викладаємо терті томати на хліб, зверху посипаємо тертим часником. Солимо, перчимо, посипаємо рубаною петрушкою і поливаємо трохи оливковою олією. Закуска готова!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X