La figue. Інжир, запечений з сиром і медом за рецептом судді МастерШеф

23 вересня 2020, 03:45

Шеф, ресторатор, переможниця і суддя МастерШеф Ольга Мартиновська поділилася улюбленим рецептом інжиру, який варто приготувати під час сезону цього фрукта.

Хоча за назвою інжир ні українською, ні французькою мовою (фіга) не особливо привабливий, його ніжний смак і аромат не залишать вас байдужими.

«Я терпіти не могла сушений інжир, який мені пропонували в дитинстві […]. Аж поки одного ранку, прокинувшись у Франції в малесенькому селі, під вікном я знайшла фігове дерево. Воно було просто влите плодами! Стиглими, соковитими і такими ароматними», — пише Ольга Мартиновська в своєму Instagram.

Відео дня

З того часу інжир і його аромат стали справжньою слабкістю шефа, як у парфумах, так і в стравах.

Рецепт запеченого інжиру

Інгредієнти:

  • Інжир
  • Козиний сир
  • Чебрець у гілочках
  • Мед

Приготування:

Вимийте інжир і зробіть на кожному по два невеликі надрізи. Наріжте сир невеликими шматочками та покладіть його всередину інжиру. Зверху покладіть у кожен гілочку чебрецю.

Розігрійте духовку та випікайте ваш інжир близько 7−8 хвилин. Готовий і трохи охолонувший фрукт полийте медом і подавайте страву.

Дачний варіант страви можна приготувати на грилі.

Ольга Мартиновська рекомендує підібрати під цю трапезу шампанське.

Смачного!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X