По-грузинськи. Дві страви з хурмою, які дуже просто приготувати

12 листопада 2021, 04:04
Хурма росте в Грузії повсюдно (Фото:happy_lark/depositphotos.com)

Хурма росте в Грузії повсюдно (Фото:happy_lark/depositphotos.com)

Інна Андріїшина, керуючий партнер мережі Puri Chveni georgian restaurants та власниця консалтингу Good Idea! Prof HoReCa StartUp&Consulting, поділилася рецептами двох незвичайних салатів із цим фруктом.

Хурма росте в Грузії, як у нас лопух, буквально скрізь. Її додають у безліч страв, а зараз якраз іде сезон висушування цього фрукта. Найсмачнішим сортом у Грузії вважається дрібний шоколадний, адже він щільний, хрумкий, усередині - кольору молочного шоколаду.

Відео дня

З хурмою можна готувати безліч страв: від салатів та смузі до сациві з індички чи чакапулі. Окрім того, з нею роблять фруктову настоянку на чачі.

Ці два салати з сезонного меню з хурмою ресторанів Puri Chveni — ідеальний вибір для першої інтеграції хурми в страви, адже вони насичені яскравими грузинськими смаками, залишаючись при цьому низькокалорійними та корисними.

Мікс-салат з хурмою, гарбузом та мандаринами

Інгредієнти:

  • Хурма
  • Свіже листя шпинату, листя маш салату та руколи
  • Гарбуз запечений
  • Мандарини
  • Зерна граната
  • Гарбузове насіння
  • Мікрогрін
  • Сумах
  • Шафран

Для соусу:

  • Рослинна олія
  • Лимонний фреш
  • Оцет винний білий
  • Мед
  • Гірчиця
  • Суміш п’яти перців
  • Приправа аджика суха
Христина Михайлович / Puri Chveni georgian restaurants
Фото: Христина Михайлович / Puri Chveni georgian restaurants

Приготування:

У хурми видаляємо місце кріплення плодоніжки, розрізаємо навпіл, потім кожну половинку нарізаємо на дольки-півкола. Розбираємо мандарин на часточки, запечений гарбуз нарізаємо на шматочки довільної форми.

Щоб приготувати соус: усі інгредієнти поміщаємо в чашу блендера і збиваємо не менше трьох хвилин до однорідної консистенції.

Змішуємо зелень, гарбуз, хурму, мандарин і трохи гарнатових зерен у великій мисці та заправляємо все соусом.

Для формування салату на центр тарілки виставляємо кругле кулінарне кільце (якщо у вас немає такого кільця, салат можна викладати у вигляді високої гірки) та заповнюємо його заправленим салатом. Потім знімаємо кільце, посипаємо салат зернами граната, гарбузовим насінням, шафраном і приправою сумах. Верхівку гірки оформляємо мікрогріном і салат готовий до подачі.

Салат з лососем і хурмою

Інгредієнти:

  • Хурма
  • Свіже листя шпинату, салатів біонда та лола роса
  • Лосось слабосолоний

Для соусу (той же, що і в першому салаті):

  • Рослинна олія
  • Лимонний фреш
  • Оцет винний білий
  • Мед
  • Гірчиця
  • Суміш п’яти перців
  • Приправа аджика суха
Христина Михайлович / Puri Chveni georgian restaurants
Фото: Христина Михайлович / Puri Chveni georgian restaurants

Приготування:

У хурми видаляємо місце кріплення плодоніжки, розрізаємо навпіл, потім кожну половинку нарізаємо на дольки-півкола. Лосось нарізаємо тонкими смужками та згортаємо кожну в спіральку.

Щоб приготувати соус: всі інгредієнти поміщаємо в чашу блендера і збиваємо не менше трьох хвилин до однорідної консистенції.

Зелень змішуємо, заправляємо соусом і акуратно перемішуємо, щоб листя зберегло свою форму.

Для формування салату по поверхні великої тарілки, ближче до бортів тарілки віночком розкладаємо хурму. Вільну поверхню тарілки усередині вінка заповнюємо заправленим листям зелені, формуючи високу пишну гірку. Навколо гірки на хурмі розміщуємо спіральки лосося. Верхівку гірки оформляємо мікрогріном, усю поверхню салату посипаємо зернами гранату.

Смачного!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X