З авокадо і тахіні. Простий і зрозумілий рецепт смачного хумусу

22 лютого 2020, 03:12

Хумус з авокадо і пастою тахіні можна подавати на сніданок або перекус із багетом, коржами або чіпсами.

Хумус — це закуска або соус, яка готується з нуту. Залежно від інгредієнтів, які додають в хумус, закуска може відрізнятися смаковими відтінками. Додатками до хумусу можуть бути: червоний перець, кедрові горіхи, цибуля або помідори.

Відео дня

Для приготування хумусу важливо вибирати виключно стиглі авокадо, інакше закуска буде гірчити і не вийде однорідною.

Як приготувати хумус з авокадо і тахіні?

Для приготування однорідного якісного хумусу, нут потрібно попередньо замочити на ніч у холодній воді, а вранці злити воду і очистити від лушпиння.

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • Авокадо — 1 шт.
  • Нут — 0,5 склянки
  • Паста тахіні - 3 ст. л.
  • Часник — 1 зубчик
  • Лимонний сік — 3 ст. л.
  • Оливкова олія — 1 ст. л.
  • Зіра — щіпка
  • Сіль за смаком

Очищений нут відварюємо близько години, після чого зливаємо рідину в окрему ємність. Під час приготування нут не солимо.

Часник і зіру кладемо в чашу блендера і подрібнюємо. Додаємо в чашу відварений нут і ще раз подрібнюємо.

Очищаємо авокадо від шкірки і розрізаємо на невеликі шматочки.

Кладемо в блендер авокадо, додаємо лимонний сік, тахіні, сіль і трохи води, в якій варилася нут. Добре все подрібнюємо до пастоподібної консистенції (можна за допомогою погружного блендера).

При подачі поливаємо хумус оливковою олією і за бажанням прикрашаємо горішками.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X