З кремовою текстурою. Рецепт ідеального хумусу від шеф-кухарки

24 жовтня, 20:11
Ви можете прикрасити хумус нутом, перцем і зеленню (Фото:instagram.com/annavoloshynacooks)

Ви можете прикрасити хумус нутом, перцем і зеленню (Фото:instagram.com/annavoloshynacooks)

Анна Волошина в своєму фуд-блозі розповіла, як приготувати цю близькосхідну закуску.

Нещодавно дебютну книгу кулінарки Budmo! Recipes from a Ukrainian kitchen відзначило видання COOL HUNTING. Раніше ми публікували її рецепт мантів, а тепер ділимося рецептом хумусу, котрий можна зберігати до 5 днів, з блогу Анни Волошиної.

Відео дня

Рецепт хумусу

Інгредієнти:

  • 1 скл. сушених бобів нуту
  • 1 ч.л. соди
  • 140 г пасти тахіні
  • 6 ст.л. лимонного соку
  • 1 очищена головка чорного часнику (за бажанням)
  • крижана вода
  • сіль
  • оливкова олія

Приготування:

1. Помістіть нут у середню миску, залийте його холодною водою, додайте пів чайної ложки соди та залиште на 24 години.

2. Злийте воду з розмочених бобів, перекладіть їх у каструлю, залийте водою та додайте пів чайної ложки соди. Доведіть до кипіння та варіть 20 хвилин, знімаючи піну. Потім додайте 1 чайну ложку солі та продовжуйте варити ще приблизно 10 хвилин, або доки боби не будуть достатньо м’якими, щоб їх можна було розім'яти зворотньою стороною ложки.

3. Зніміть нут із вогню та злийте воду. Перекладіть боби разом із тахіні, лимонним соком і часником у кухонний комбайн, додайте дрібку солі та збивайте до однорідності. Час від часу очищайте стінки миски.

Щоб хумус вийшов легким і повітряним, потрібно додати трохи холодної води. Додавайте її в працюючий комбайн по 1 чайній ложці до бажаної консистенції.

4. Перекладіть хумус у герметичний контейнер, збризніть його оливковою олією та накрийте кришкою. Зберігати в холодильнику до 5 днів.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо НВ
X