Два в одному. Рецепт пряної шакшуки з хумусом на сніданок

30 січня 2021, 05:12

Кулінар і власниця ресторанів Patison і Delish cafe Вікторія Фішич поділилася рецептом ідеального сніданку — шакшуки з хумусом.

Шакшука - близькосхідна страва, яка останнім часом підкорила європейців. Більшість віддає перевагу шакшуці на сніданок, адже страва яскрава та поживна, а варіантів приготування існує стільки, скільки кулінарів, що її готують. Вікторія Фішич пропонує поєднувати шакшуку з іншою близькосхідною стравою - хумусом.

Відео дня

Рецепт шакшуки з хумусом

Інгредієнти для хумусу:

  • Нут сухий - 150 г
  • Кунжут - 60 г
  • Оливкова олія - 40 г (для тахіні) + 30/40 г (для хумусу)
  • Лимонний фреш - 40 г
  • Бульйон від нуту - 100г
  • Паприка - 1 ч.л.
  • Кумин (зіра) молотий - 1 ч.л.
  • Сіль за смаком

Для шакшуки:

  • Перець солодкий червоний - 2 шт
  • Томати пелаті (нарізані) - 1 банка
  • Часник - 4 зубчики
  • Цибуля- 1 невеликий
  • Кінза - 1 ст. л. рубаної
  • Оливкова олія - для смажіння
  • Яйця - 4 шт
  • Чилі - за смаком
  • Кумин - половина ч.л.

Приготування

1. Спочатку приготуйте хумус:

Замочіть нут у воді на ніч. На наступний день - варіть до готовності близько 40 хвилин. Вимкніть і залиште, він охолоне і дійде. Очистіть від лушпиння (можна не робити цього), тоді хумус буде ніжний та шовковий. Кунжут підсмажте на сухій сковороді (без олії) 2-3 хвилини на сильному вогні постійно помішуючи, щоб він отримав золотістий колір. Не перетримайте його до коричневого кольору.

Відправте кунжут в блендер разом з оливковою олією (30-40 г) і перебийте до однородної маси. Потім додайте туди нут, лимонний фреш, бульйон, що залишився від нуту, і ще 30-40 г оливкової олії. Перебийте все в блендері. Додайте паприку, сіль і кумин. Хумус готовий. Його можна намазувати на свіжий хліб, можна їсти з овочами, а можна - до шакшуки.

2. Приготуйте шакшуку:

Наріжте солодкий перець смужками, цибулю і часник - кубиками.

Підсмажте перець на оливковій олії, поки не підзолотиться місцями. Додайте часник, цибулю і смажте 3 хвилини. І слідом - томати з банки, рубану свіжу зелень, паприку, кумин, сіль, чилі. Тушкуйте все разом 5-8 хвилин. Соус має бути густим, але не сухим, якщо стане занадто щільний - додайте трохи води. Зробіть лунки в соусі та вбийте туди яйця. Гасіть під кришкою на середньому вогні. Якщо яйця прямо з холодильника - 4-5 хвилин, якщо теплі - 4 хвилини. Жовтки повинні залишитися рідкі.

3. Викладіть на тарілку спочатку хумус - намалюйте ним коло (за допомогою кондитерського мішка, якщо немає - використовуйте пакет з відрізаним куточком). А потім всередину кола - шакшуку.

Смачного!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X