Нежирний і прозорий. Простий рецепт холодцю з індички та яловичини

30 грудня 2020, 19:41

Кулінарний експерт Олена Єрмоленко поділилася вивіреним рецептом холодцю — традиційної новорічної страви.

Олена Єрмоленко — кулінарний блогер і автор рецептів здорового харчування. Окрім того, вчора у кулінарки вийшла власна книга з 55 рецептами Легко й смачно.

«Все як завжди дуже просто. Не варто боятися, навіть якщо ви цього ніколи не робили, просто чітко робіть по інструкції і все вийде», — запевняє кулінар.

Відео дня

Для того, щоб холодець застиг без желатину, вам знадобиться особлива частина яловичини — скакунець, яловиче коліно. Желатин, що міститься в ньому, корисний для суглобів і сухожиль, тому холодець — це в цілому ще й корисна страва. крім того, вам знадобитися нижня частина ноги індички та невеликий яловичий хвіст, порубаний на чотири частини.

Рецепт холодцю

Інгредієнти:

  • основа яловичого хвоста
  • скакунець
  • гомілка індички
  • цибулина
  • лавровий лист
  • 3 зубчики часнику
  • сіль, перець за смаком

Приготування

Добре промийте м’ясо, зніміть з індички шкіру.

Складіть усе м’ясо у велику каструлю, залийте холодною водою і поставте на плиту на максимальний вогонь. Доведіть до кипіння, злийте воду, промийте м’ясо від плівок, наберіть нову воду та знову поставте на конфорку. Повторіть процедуру ще раз. Потім у вже третю воду додайте крім м’яса цілу цибулину, лавровий лист, сіль, доведіть бульйон до кипіння, а потім варіть близько 4 годин на слабкому вогні.

Дайте м’ясу та бульйону охолонути. М’ясо потрібно відокремити від кісток і розібрати на волокна. Кістки і цибулю викиньте.

У бульйон додайте три зубчики розчавленого часнику. Викладіть у тарілки м’ясо та залийте бульйоном. Зверху викладіть паперову серветку на пару секунд для того, щоб прибрати зайвий навар. Залиште на ніч у холодильнику.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо НВ
X