Коли мало часу. Швидкий рецепт домашньої паляниці на пательні

23 березня, 01:05
Як приготувати паляницю вдома (Фото:прес-служба Нового каналу)

Як приготувати паляницю вдома (Фото:прес-служба Нового каналу)

Публікуємо простий рецепт традиційного українського хліба, який легко приготувати вдома в умовах обмеженого часу.

Паляниця — не тільки традиційна українська випічка, але і слово, яке стало символом супротиву російським окупантам. Такий хліб смакує як з солоними стравами, так і солодкими — варенням, медом.

Відео дня

Слово паляниця стало символом боротьби українського народу з окупантами. Як приготувати паляницю вдома — розповів Шеф та експерт реаліті Нового каналу На ножах Алекс Якутов.

Алекс Якутов

Шеф, експерт реаліті На ножах

Паляниця за 15 хвилин від Алекса Якутова

Інгредієнти:

  • Кефір — 1 склянка;
  • Сода — 0,5 ч. л.;
  • Сіль — 0,5 ч. л.;
  • Яйце — 1 шт;
  • Борошно — 0,5 кг.

Приготування:

  1. Кефір кімнатної температури змішайте з содою. Залиште настоятись 5 хв, щоб він почав збільшуватись в об'ємі.
  2. Додайте сіль і яйце. Все гарненько збийте вінчиком до однорідної маси.
  3. Просійте борошно і додайте частинами до кефіру. Замісіть тісто.
  4. Сформуйте ковбаску і розділіть тісто на частини. Палянички можна робити маленькими, на одну порцію, а можна розміром з пательню.
  5. Поставте сковорідку на середній вогонь. Паляниця обсмажується без олії. Коли пательня нагріється, викладіть хлібчик і зменшіть вогонь. Обсмажуйте з двох боків по кілька хвилин до готовності. Готовність перевіряйте, проколовши виделкою чи дерев’яною паличкою. Тісто не має приставати.
Як приготувати хліб вдома - простий рецепт паляниці (Фото: прес-служба Нового каналу)
Як приготувати хліб вдома - простий рецепт паляниці / Фото: прес-служба Нового каналу

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати піту на воді всього з чотирьох інгредієнтів за рецептом Київхліба.

Редактор: Лілія Вітюк

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X