Страшно смачно. Секрети приготування гарбузового пирога на Геловін

31 жовтня 2021, 04:57
Вы также можете прочесть этот материал на русском языке
гарбузовий пиріг (Фото:Ivankmit / depositphotos)

гарбузовий пиріг (Фото:Ivankmit / depositphotos)

Святкування Геловіна — відмінний привід познайомитися з класичною американською кухнею. А почати найкраще з ароматного гарбузового пирога.

Гарбуз можна з упевненістю вважати одним із найбільш недооцінених продуктів на нашому столі. У той час, як ягоди і фрукти щосили використовуються для приготування різноманітних десертів і салатів, рецептів з гарбузом не так вже й багато. Пора виправити ситуацію! Спробуємо спекти яскравий, ароматний і неймовірно простий десерт до свята Геловін.

Відео дня

Гарбузовий пиріг — підготовка до випікання

Основою для приготування пирога з гарбуза може послужити майже будь-яке тісто. Але традиційний американський десерт, який починають готувати з моменту збору врожаю і до самої зими, випікається на пісочному тісті. У підсумку виходить відкритий пиріг на пісочному тісті.

Інгредієнти для тіста:

  • Борошно пшеничне 110 г
  • Цукрова пудра 20 г
  • Масло вершкове 60 г
  • Жовток 1 шт.

Змішайте сухі інгредієнти, додайте порубані шматочками масло і жовток. Перетріть в крихту і замісіть тісто. Довго не вимішуйте, ваше завдання — зібрати компоненти в більш-менш однорідну грудку. Після цього помістіть тісто в холодильник на годину.

Інгредієнти для начинки:

  • Запечена м’якоть гарбуза 800 г
  • Яйце куряче 3 шт.
  • Цукор 100 г
  • Білок 1 шт.
  • Крохмаль кукурудзяний 1 ст.л.
  • Ваніль, кориця, імбир — за смаком

Помістіть м’якоть гарбуза і цукор в чашу блендера і пробийте до однорідної маси. Додайте яйця, білок і крохмаль. На цьому етапі можна також додати спеції.

Пиріг з гарбузом — процес випікання

Поставте духовку розігріватися при температурі 200 °C. Дістаньте тісто з холодильника, розкачайте і акуратно перенесіть в форму діаметром 20 см. Розподіліть, сформувавши бортики і наколіть виделкою. Випікайте близько п’яти хвилин. Зменшіть температуру до 170 °C. Викладіть начинку в форму з тістом і відправте в духовку на 50 хвилин. Після цього повністю остудіть.

Готовий пиріг можна прикрасити цукровою пудрою, часточками фруктів або фігурками з пряникового тіста в тематиці Хеллоуїна.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X