Вірменська халва. Рецепт печива без випічки із трьох інгредієнтів

Халву потрібно розрізати перед тим, як залишити охолоджуватися (Фото:assembly.am/instagram.com)
Цей рецепт з’явився ще в 11 столітті та майже не змінювався. Розповідаємо як приготувати простий десерт.
Халва — близькосхідна страва з іранським корінням, яку готують ще з 5 століття. У Вірменії страва поширилася вже в 11 столітті і набула своєї трохи відмінної рецептури, яка складалася з борошна, замість насіння або горіхів, води та меду. Зараз десерт більше схожий на печиво, яке не потрібно випікати, а вода і мед можуть замінюватися молоком/маслом і цукровою пудрою відповідно.
Рецепт халви
Інгредієнти:
- 300 г - борошна
- 200 г цукрової пудри/меду
- 180 г вершкового масла
Приготування:
У глибокій сковороді на невеликому вогні розтопіть все масло.
Потім поступово всипайте в масло борошно розмішуючи його ложкою, поки маса не набуде глибокого кремового кольору. На це йде приблизно 40 хвилин, протягом яких вогонь можна трохи підвищити.
Потім всипаємо в тісто цукрову пудру чи мед і продовжуємо мішати на вогні ще 10 хвилин.
Застеліть харчовою плівкою форму, в яку викладатимете десерт, або використовуйте силіконову. Утрамбуйте халву завтовшки 3-4 см, розріжте на бажані шматочки і залиште до охолодження.
Прикрасити десерт можна горіхами, кокосовою стружкою чи цукровою пудрою.
Смачного!
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

матеріалів розділу Life