Лінива ачма. Рецепт грузинського хачапурі з лаваша

31 серпня 2021, 05:39

Ця грузинська страва нагадує спрощену версію лазаньї. Тому зберігайте рецепт, якщо не любите морочитися з багатошаровою італійською стравою.

Ачма — це один із видів хачапурі, який готується з безлічі шарів прісного або солоного тіста з сирною начинкою. Проте приготування можна спростити, якщо використовувати вже готове тісто — лаваш.

Відео дня

Окрім того, за бажанням ви можете додати в начинку страви м’ясний соус, карбонару, наприклад.

Лінивий рецепт хачапурі

Інгредієнти:

  • Лаваш 400 г
  • Сир 500 г
  • Молоко 300 мл
  • Яйця 4 шт
  • Зелень
  • Сир 250 г — натертий

Приготування:

Наріжте лаваш невеликими шматочками будь-якої форми (найзручніше на смужки).

Додайте до сиру яйця і молоко, за бажанням — зелень. Посоліть, додайте натертий сир і добре перемішайте начинку.

Засипте в сирну суміш нарізаний лаваш, ще раз перемішайте та викладіть у змащену олією форму для випікання.

Запікайте в духовці 40 хвилин при температурі 180С. Зверху повинна з’явитися хрустка скоринка.

Смачного!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X