По-мегрельськи. Секрети приготування закритого хачапурі від грузинського шефа

20 квітня 2020, 20:08

Якщо ви дуже сумували за грузинською кухнею, пропонуємо приготувати хачапурі по-мегрельськи у себе вдома.

Карантин дарує масу можливостей відкривати для себе нові кухні за рецептами кращих кулінарних маестро. Шеф-кухар грузинського ресторану Suluguni Дімитрій Болквадзе поділився секретами приготування мегрельських хачапурі, щоб навіть під час самоізоляції ви могли насолодитися смаком справжньої грузинської кухні. Сімейна вечеря зі смаком Грузії залишить масу позитивних спогадів. Пропонуємо не втрачати часу і приступати до приготування хачапурі по-мегрельськи.

Відео дня

Як приготувати хачапурі по-мегрельськи?

Інгредієнти:

  • вода — 180 мл
  • молоко — 180 мл
  • борошно — 500 г
  • сир сулугуні - 150 г
  • сир імеретинський — 150 г
  • жовток — 1 шт.
  • дріжджі
  • сіль, цукор
  • вершкове масло
  • соняшникова олія

Змішуємо воду, молоко, дріжджі і розігріваємо все до кімнатної температури. Борошно, сіль і цукор ретельно перемішуємо і додаємо до суміші з молока і дріжджів.

Додаємо вершкове масло і соняшникову олію, і замішуємо тісто. Накриваємо тісто харчовою плівкою і даємо йому час піднятися.

Розкачуємо тісто круглої форми, в середину додаємо сир, загортаємо мішечок і розкачуємо його товщиною 1,5 см. Зверху змащуємо свіжим жовтком і посипаємо сиром.

Відправляємо хачапурі в духову піч, розігріту до 230 °C, на 10−15 хвилин до золотистого кольору. Смачного!

Показати ще новини
Радіо НВ
X