Грузинська, італійська та бабусина. Три перевірені рецепти пасок

17 квітня 2022, 01:55

Розповідаємо, як приготувати паски та створити святковий настрій, навіть якщо ви не вдома.

17 квітня в Європі відзначається Великдень за католицькою традицією, а вже наступної неділі, 24 квітня, українці святкуватимуть Великдень за православним календарем.

Відео дня

Рецепт класичної паски є у кожної сім'ї, проте урізноманітнити святковий стіл можна вологою грузинською паскою, італійськими панеттоне або випічкою за перевіреним бабусиним рецептом.

Рецепт грузинської паски

Інгредієнти:

  • Молоко — 100 г
  • Борошно — 350 г
  • Масло вершкове — 50 г
  • Цукор — 150 г
  • Сметана — 70 г
  • Яйце — 2 шт.
  • Вода — 20 г
  • Коньяк — 50 г
  • Дріжджі - 2 г
  • Лимон — 10 г
  • Цукати — 50 г
  • Родзинки — 50 г
  • Ванілін, гвоздика, кардамон, мускатний горіх, сіль — по дрібці
didi miam / unsplash
Фото: didi miam / unsplash

Приготування:

Замочіть родзинки в коньяку.

Приготуйте опару: змішайте тепле молоко та воду, додайте сіль, 5 г цукру та 20 г борошна. Добре перемішайте та залиште опару підніматися. У цей час пропустіть через м’ясорубку лимон.

Добре перемішайте опару, додайте розтоплене масло, спеції та лимон. Потім додайте цукор, борошно і яйця, що залишилися. Ретельно перемішайте тісто, додайте сметану та добре вимісіть його. Тісто має вийти м’яким.

Перекладіть тісто в миску, накрийте рушником або харчовою плівкою та залиште підходити в теплому місці десь на годину. Потім вимісіть тісто ще раз і знову залиште на годину.

Після другого підйому додайте цукати та родзинки, викладіть тісто в форму та дайте полежати ще 10−15 хвилин. У цей час розігрійте духовку до 180С.

Випікайте паски 35−40 хвилин.

Бабусин рецепт паски

Цим сімейним рецептом паски на заварному тісті поділилася Тетяна Литвинова. Повний рецепт — за посиланням.

Інгредієнти на 4 форми 13 см:

  • Молоко — 250 мл
  • Дріжджі - 18 г
  • Борошно — 1−1,2 кг
  • Яйця — 8 жовтків та 5 білків
  • Сметана — 125 г
  • Цукор — 500 г
  • Масло вершкове — 250 г
  • Ванілін — 1 пакет
  • Сік лимона — 1 шт.
  • Цедра лимона — 1 шт.
  • Кардамон — 1 ч.л.
  • Родзинки — 250 г
vicky ng / unsplash
Фото: vicky ng / unsplash

Рецепт панеттоне

Інгредієнти:

  • 200 мл ледь теплої води
  • 8 г сухих дріжджів
  • 190 г цукру
  • 610−640 г борошна
  • 150 г вершкового масла + додатково для тіста в формах
  • 2 яйця + 3 жовтки
  • 125 г родзинок
  • 30 г бренді
  • 2 лимони — цедра
  • 1 апельсин — цедра
  • 40 г меду
  • 125 г цукатів
  • олія

Повний рецепт від Володимира Ярославського шукайте за посиланням.

Показати ще новини
Радіо NV
X