Кухня Сакартвело. Рецепт грузинського салату з огірками та помідорами

12 червня 2021, 04:26

Ароматний і неймовірно корисний сезонний салат зі свіжих овочів і зелені, який легко приготувати.

У сонячній Грузії цю страву називають Глехурад, її готують у кожному ресторані країни й часто — у найпростішому вигляді: огірки плюс помідори. І це незмінно смачно.

Відео дня

Рецепт грузинського салату з огірками та помідорами

Essen Service / Pexels
Фото: Essen Service / Pexels

Інгредієнти:

  • Помідор — 3 шт.
  • Огірок — 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста — 0,5 шт.
  • Петрушка
  • Кінза
  • Базилік — за смаком
  • Часник — 2-3 зуб.
  • Волоські горіхи для заправки — 100 г
  • Винний оцет — 1 ст. л.
  • Сіль і перець — за смаком.

Приготування:

  1. Стиглі помідори нарізати на скибки середнього розміру.
  2. Огірки нарізати кружечками. Шкірку можна очистити за бажанням.
  3. Цибулю нарізати тонкими півкільцями, бажано її промити, щоб видалити різкий запах.
  4. Свіжу зелень крупно нарізати.
  5. Додати сіль і перець за смаком.

Заправка:

  1. У блендері або ступці добре подрібнити горіхи та часник.
  2. Додати винний оцет за смаком.
  3. Розвести водою або гранатовим соком суміш до консистенції сметани. Можна додати кілька столових ложок рослинної олії, соняшникової або оливкової.
  4. Додати перець, сіль.
  5. Нарізані овочі викласти гарно на тарілки, зверху посипати зеленню і цибулевими півкільцями. Полити горіховим соусом овочі. Сіль і перець додати за смаком. Перемішати.

Смачного!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X