Гроно здоров'я. Названо шість корисних властивостей винограду

2 вересня 2016, 16:48
Білий і червоний виноград можна їсти сирим, засушеним, у вигляді соку або вина

При цьому в будь-якому вигляді ці ягоди будуть приносити велику користь зля здоров'я, пише Care2. Включивши виноград до свого раціону, ви будете почуватися ситим та енергійним.

Відео дня

Шість фактів про користь винограду виглядають так:

Профілактика раку. Як і багато інших фруктів і овочів, виноград містить багато антиоксидантів, які допомагають боротися з вільними радикалами, що викликають в організмі рак. Також виноград містить поліфеноли, які здатні запобігати раку ротової порожнини, легенів, підшлункової залози, простати, стравоходу і товстої кишки.

Поліпшене травлення. В ягодах винограду міститься клітковина, яка благотворно впливає на кишкову мікрофлору.

Здоров'я серця. Виноград містить флавоноїд кверцетин, який допомагає знизити рівень поганого холестерину і запобігає запаленням. Клітковина і калій у складі винограду корисні для серцево-судинної системи.

© Pixabay
© Pixabay Фото:

Низький глікемічний індекс. Виноград володіє низьким глікемічним індексом, а значить – допомагає регулювати рівень цукру в крові. Також ягоди надовго зберігають відчуття ситості.

Довголіття. Виноград містить фітонутрієнти, включаючи феноли, поліфеноли, ресвератрол і каротеноіди, які покращують самопочуття і сприяють довголіттю.

Здорова шкіра. Ресвератрол сприяє боротьбі з вуграми та іншими дефектами шкіри, а антиоксиданти зменшують ознаки старіння шкіри.

Слідкуйте за найцікавішими новинами з розділу НВ STYLE у Facebook та Вконтакті

Показати ще новини
Радіо НВ
X