«Ідеальний грибний букет». Рецепт вершкового супу з трьома видами грибів і білим вином

18 березня 2021, 05:13
Вы также можете прочесть этот материал на русском языке

Кулінар і блогер Іля Антебі поділилася рецептом грибного супу з білим вином, вершками і соєвим соусом.

Іля Антебі - автор блогу про їжу і кулінарію Смачний Ізраїль. Вона родом з Білорусі, але вже 30 років живе в Ізраїлі, де закінчила кулінарну школу Тадмор і працювала з шеф-кухарями світового рівня.

Відео дня

Грибний суп кулінарка готує з трьох видів грибів, з додаванням білого вина, вершків і соєвого соусу, щоб усі смаки «розкрилися» ще більше.

«Білі гриби купую сухі. Вони у нас називаються Форчіні та мають яскраво виражений смак лісових грибів. Печериці йдуть для ніжності, а шіміджі для хрустості. Вони не розварюються, як печериці та форчіні, а залишаються ніжно хрусткими. Так і виходить ідеальний грибний букет», - написала в своєму блозі Іля Антебі.

Рецепт грибного супу

Інгредієнти:

  • 1 цибулина
  • 1 упаковка свіжих печериць
  • 1 упаковка свіжих шіміджі
  • 1 жменя сухих білих грибів (Форчіні)
  • Пару гілочок чебрецю
  • 2 ложки соєвого соусу
  • 1 стакан білого вина
  • 3 чайні ложки борошна
  • 4 склянки води
  • 1 склянка вершків (38%)
  • 1 чайна ложка цукру
  • 1.5 чайної ложки солі
  • 1/5 чайної ложки білого перцю
  • маленька дрібка  (на кінчику ножа) мускатного горіха
  • пару крапель соусу Ворчестер
  • Рослинна олія або вершкове
  • Сир пармезан
vkusnoisrael.com
Фото: vkusnoisrael.com

Приготування:

Добре промийте сухі гриби, перекладіть їх у миску, залийте окропом, накрийте тарілкою та залиште на півгодини розмокати.

На сковорідці або в каструлі розігрійте 3-4 ложки рослинної олії або 1-2 ложки вершкового масла. Посмажте дуже дрібно нарізану цибулю до красивого золотистого кольору. Смажити краще на великій температурі.

Додайте нарізані печериці, але нарізайте не всі - залиште 4-5 штучок на потім. Додайте чебрець, краще тільки листочки. Смажте все на великому вогні разом з цибулею ще дві хвилини.

Тим часом, дістаньте сухі гриби з води, відіжміть і дрібно наріжте. Воду не виливайте, а дайте їй спокійно постояти, щоб осів осад. Додайте гриби на сковорідку та смажте ще півхвилини.

Додайте соєвий соус і розмішайте. Потім додайте вино, перемішайте і тушкуйте на великому вогні, поки вся рідина не випарується. На сковорідку до грибів, в яких вже не залишилося рідини, додайте борошно, розмішайте і смажте ще хвилину.

Тепер цю суміш треба подрібнити в негладку кашку. Найзручніше це зробити блендером з додаванням невеликої кількості рідини. Використовуйте водичку, в якій замочували гриби.

На ту ж сковороду додайте ще трохи олії, гриби шіміджі та решту печериць. Смажте на великому вогні близько двох хвилин.

Візьміть чисту каструлю, перекладіть в неї засмажені шіміджі і подрібнену грибну суміш. Додайте склянку води, добре розмішайте, потім додайте решту води, вершки, сіль, цукор, перець, мускат і Ворчестер. Перемішайте і варіть під кришкою на маленькому вогні 30 хвилин.

Подавайте суп з тертим пармезаном.

Смачного!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X