Вегетаріанська альтернатива. Рецепт грибних котлет від Едуарда Насирова

Для котлет можна вибирати будь-які гриби (Фото:instagram.com/my_happyfood)
Шеф-кухар поділився рецептом у своєму фуд-блозі My Happy Food.
Щоб приготувати ці котлети, ви можете обрати будь-які гриби чи поекспериментувати з їх поєднанням. Подавати страву можна як самостійну чи додавати в, наприклад, бургер замість м’ясної котлети.
Більше рецептів Едуарда Насирова можна знайти на його Patreon.
Рецепт грибних котлет
Інгредієнти:
- 400 г грибів
- 1 цибулина
- 1 чилі опційно
- 2 зубчики часнику
- 1 яйце
- 100 г сухих хлібних крихт
- сіль та перець
- 2 ст.л. оливкової олії
- ½ ч.л. чебрецю
- ½ ч.л. чилі порошку
- 1 ч.л. паприки
- олія для смаження
- панірувальні сухарі
Приготування:
1. Подрібніть цибулю та обсмажте її на розігрітій олії разом із часником до м’якості. Додайте довільно нарізані гриби та смажте до золотистості, додавши в процесі спеції.
2. Подрібніть гриби у чаші блендрера чи перекрутіть через м’ясорубку.
3. Додайте до грибної маси яйце та хлібні крихти, ретельно перемішайте та лишіть на годину.
4. Змочіть руки та сформуйте котлети. Обваляйте кожну в панірувальних сухарях і смажте на розігрітій олії до золотистості.
Смачного!