Бездріжджовий. Рецепт гречаного хліба від Тоні Ноябрьової

4 травня 2020, 06:35
Вы также можете прочесть этот материал на русском языке

Домашній гречаний хліб не тільки неймовірно смачний, а й корисний, особливо, якщо його приготувати без дріжджів.

В умовах карантину у багатьох з’являється бажання і натхнення готувати нові страви. Хтось випікає пироги, хтось експериментує з новими рецептами пасти, а найсміливіші наважуються самостійно приготувати хліб. Якщо знати точну технологію рецепта, можна з легкістю порадувати себе або близьких свіжоспеченим хлібом. Простим рецептом такої випічки поділилася український режисер і foodie Тоня Ноябрьова.

Відео дня
Facebook - Олена Гудкова
Фото: Facebook - Олена Гудкова

Як приготувати гречаний хліб?

Складові:

  • гречка зелена — 300 г
  • вода — ½ склянки
  • пробіотик — 2 капсули або 1/3 склянки капустяного розсолу
  • спеції
  • олія
  • горіхи, оливки, насіння — за бажанням

Замочіть зелену гречку в солоній воді на 5 годин. Потім злийте воду, промийте гречку, додайте половину склянки води і перебити блендером до консистенції дуже густої сметани.

Далі додайте дві капсули будь-якого пробіотика, який можна купити в аптеці (висипте порошок із капсул в тісто) або третину склянки капустяного розсолу. А можна все і відразу. Потрібно, щоб тісто злегка забродило без дріжджів. Накрийте харчовою плівкою і залиште на 8 годин. На тісті з’являться бульбашки.

Додайте будь-які спеції, кілька ложок олії, можна горіхи, оливки, насіння. Перемішайте всі інгредієнти. Випікайте в духовці приблизно годину при температурі 180 °C.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X