Бездріжджовий. Рецепт гречаного хліба від Тоні Ноябрьової
Домашній гречаний хліб не тільки неймовірно смачний, а й корисний, особливо, якщо його приготувати без дріжджів.
В умовах карантину у багатьох з’являється бажання і натхнення готувати нові страви. Хтось випікає пироги, хтось експериментує з новими рецептами пасти, а найсміливіші наважуються самостійно приготувати хліб. Якщо знати точну технологію рецепта, можна з легкістю порадувати себе або близьких свіжоспеченим хлібом. Простим рецептом такої випічки поділилася український режисер і foodie Тоня Ноябрьова.

Як приготувати гречаний хліб?
Складові:
- гречка зелена — 300 г
- вода — ½ склянки
- пробіотик — 2 капсули або 1/3 склянки капустяного розсолу
- спеції
- олія
- горіхи, оливки, насіння — за бажанням
Замочіть зелену гречку в солоній воді на 5 годин. Потім злийте воду, промийте гречку, додайте половину склянки води і перебити блендером до консистенції дуже густої сметани.
Далі додайте дві капсули будь-якого пробіотика, який можна купити в аптеці (висипте порошок із капсул в тісто) або третину склянки капустяного розсолу. А можна все і відразу. Потрібно, щоб тісто злегка забродило без дріжджів. Накрийте харчовою плівкою і залиште на 8 годин. На тісті з’являться бульбашки.
Додайте будь-які спеції, кілька ложок олії, можна горіхи, оливки, насіння. Перемішайте всі інгредієнти. Випікайте в духовці приблизно годину при температурі 180 °C.
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

матеріалів розділу Life